Hlavní obsah

Sparta - Příbram 4:0Student Horváth na profesora nevyzrál, sparťan Vrba je dál stoprocentní. Hložek se vrátil

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Krejčí 1 : 0
43. Kozák 2 : 0
81. Karabec 3 : 0
90. Mezera (vlastní) 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Je čas začít odmazávat zápasové manko. Fotbalisté pražské Sparty se tři dny po ukončení karantény vrátili do hry. Druhý tým tabulky v odloženém duelu 21. kola Fortuna ligy porazil předposlední Příbram 4:0 a snížil ztrátu na vedoucí Slavii na 11 bodů. Trenér Pavel Vrba si tak ve čtvrtém utkání na letenské lavičce připsal čtvrtou výhru. Během druhé půle se poprvé od začátku října po únavové zlomenině zánártní kůstky vrátil na ligovou scénu reprezentant Adam Hložek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák ze Sparty Praha oslavuje se spoluhráči gól na 2:0 během utkání 21. kola Fortuna ligy s Příbrami..

Článek
Fotogalerie

Jaká bude Sparta po návratu z karantény? Alespoň na lavičku se poprvé od října posadil Hložek, kompletní ovšem domácí nebyli. Ze zdravotních důvodů nejsou k dispozici Vindheim, Plechatý, Polidar, Juliš, Štetina a Karlsson. Trávník chyběl kvůli disciplinárnímu trestu.

Obsazení trenérských laviček dávalo konfrontaci zajímavý náboj. Utkání proti sobě svedlo Pavla Vrbu a Pavla Horvátha, kteří spolu zažili velké úspěchy v Plzni. Horváth hrál v minulosti za Spartu a pod Vrbou za Viktorii, kde mu dělal i asistenta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Příbrami Pavel Horváth a trenér Sparty Praha Pavel Vrba během utkání 21. kola Fortuna ligy na Letné.

Od prvních minut bylo patrné, že Středočeši se přijeli bránit a spoléhat na tuhou defenzivu. Domácí na úvod poslali do jejich vápna několik ostrých centrů, které Šiman posbíral. Hancko trefil po Dočkalově centru z boku tyč, Pavelkova rána prošla po rohu těsně vedle.

Krejčí mladší ještě první šanci zahodil, po Plavšičově centru už hlavou ve 33. minutě skóre otevřel. Příbram poprvé zahrozila až pět minut před přestávkou, kdy se do Treglerovy bomby musel vložit Čelůstka. Po Dočkalově rohu pak Kozák opět hlavou zvýšil na 2:0. Na závěr první půle se už už radoval i Krejčí starší, VAR ovšem posoudil, že Kingue vykopl míč ještě před brankovou čárou.

Také ve druhém poločase měla Sparta šance, nevyužili je Dočkal a Čelůstka. V 61. minutě pak přišel na hřiště Hložek, který v lize naposledy nastoupil 3. října proti Jablonci. Místo Kozáka se postavil na hrot. Po přihrávce dalšího teenagera Karabce měl také Hložek ideální příležitost, branku však netrefil.

Sparta většinu akcí až příliš přehrávala. Karabec byl přímočařejší. Ze tří hráčů Příbrami si udělal kužele, sólo zakončil tvrdou střelou z hranice vápna a Šimana propálil. V nastavení pak Hanousek servíroval čtvrtý gól pro Hložka, ještě před ním si ovšem míč do vlastní brány srazil Mezera.

Nemilé pro Vrbu je, že pro sobotní šlágr s Plzní se mu vykartovali oba ohrožení Krejčí starší a Vitík.

Dohrávka 21. ligového kola:
Sparta - Příbram 4:0
Branky: 33. Krejčí mladší, 43. Kozák, 81. Karabec, 90+2. vlastní Mezera. Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Hájek - Klíma (video). ŽK: Ladislav Krejčí II, Wiesner, Vitík, Ladislav Krejčí I - Lalkovič, Soldát, Voltr, Cmiljanovič. Bez diváků.
Sparta: Nita - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Plavšič, Pavelka, Ladislav Krejčí II (86. Sáček), Dočkal (74. Karabec), Ladislav Krejčí I (86. Hanousek) - Kozák (61. Hložek). Trenér: Vrba.
Příbram: Šiman - Svoboda, O. Kingue, Mezera, Cmiljanovič - Antwi (60. Pilík), Tregler, Zorvan, Soldát (87. Januška), Lalkovič (60. Rezek) - Voltr (85. Vávra). Trenér: Horváth.

Reklama

Související témata: