Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 1:2Stav série 0:1Hanáci loupili v Plzni, odčinili nedávný debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Káňa 0 : 1
25. Káňa 0 : 2
53. Kvasnička 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v prvním zápase předkola play off extraligy na ledě Plzně 2:1. Po většinu utkání aktivnějším hostům zajistil výhru dvěma brankami útočník Jan Káňa, jemuž přihrával Lukáš Nahodil. Domácí gólmana Kohoutů Branislava Konráda překonali až v 53. minutě zásluhou Davida Kvasničky, dokonat obrat již nezvládli. Olomouc tak odčinila debakl 1:9 z nedělního utkání posledního kola základní části. Série hraná na tři výhry pokračuje ve čtvrtek v 17:30 opět v Plzni.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólová radost olomouckých hokejistů.

Článek

Hosté vstoupili do utkání o poznání lépe než v posledním vzájemném měření sil. Již v páté minutě se až před Frodla prokličkoval uzdravený Tomeček, zakončil však slabě. Domácí nestíhali a jen díky dalšímu zákroku gólmana Frodla proti samostatnému úniku Káni odolali. Při vyloučení Kvasničky v 8. minutě už ale nejlepší střelec Hanáků v základní části Káňa otevřel střelou z pravého kruhu skóre.

Lépe bruslící hosté dále ovládali hru. Frodl jen s obtížemi vyrazil pokus Nahodila a přesilovkovou ránu Káni. Nedisciplinovanost Indiánů nepotrestal ani Klimek ranou bez přípravy z mezikruží. V závěru třetiny první náznak plzeňské šance prováhal Gulaš a domácí kapitán svým faulem pokazil i nadějnou početní výhodu čtyři na tři.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Tomáš Mertl a Milan Gulaš z Plzně, Tomáš Valenta z Olomouce a brankář Hanáků Branislav Konrád.

Záhy po pauze ve vlastním oslabení nepřekonal Konráda bekhendovým blafákem Eberle a vzápětí na druhé straně Nahodil trefil levou tyč. Ve 25. minutě se podruhé v utkání prosadil Káňa, když přesnou střelou do levého horního rohu zvýšil na 2:0. Rychle mohl během plzeňské přesilovky odpovědět Kodýtek, jeho pokus mířící do sítě ovšem dokázal na poslední chvíli odpálit Knotek a před polovinou utkání Mertl zblízka zamířil jen do pravé tyče.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl a Jan Knotek z Olomouce.

Domácí ve snaze o kontaktní gól poté otevřeli hru, čehož hosté využívali k brejkům. Od pohromy Indiány při šancích Ostřížka, Nahodila a Kucsery uchránil jen pozorný Frodl.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Indiáni sice dostali soupeře konečně pod tlak, Straka však ve 47. minutě z dobré pozice napálil pouze pravou tyč a Kodýtek za chvíli v gólové příležitosti neprostřelil Konráda.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Po souboji Vojtěcha Budíka (vlevo) z Plzně a Petra Koloucha z Olomouce prasklo plexi, hra byla v desáté minutě třetí třetiny přerušena.

Po dlouhém přerušení kvůli výměně prasklého plexiskla už domácí v 53. minutě díky Kvasničkově dorážce Eberleho střely snížili. Pasivní Kohouti následně znervózněli a Musilův táhlý pokus zastavila levá tyč. Závěrečný plzeňský nápor podpořený power play již hosté přečkali a ujali se vedení v sérii.

Předkolo play off hokejové extraligy - 1. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 53. Kvasnička (Eberle, Jiříček) - 8. J. Káňa (Nahodil, Navrátil), 25. J. Káňa (Nahodil). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Hynek, Kajínek. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 0:1.
Plzeň: Frodl - Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, Kaňák, V. Lang, Vráblík - Gulaš, Mertl, P. Musil - Rob, Kodýtek, F. Suchý - Malát, Kracík, P. Straka - Eberle, F. Přikryl, Dočekal. Trenér: Čihák.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Rašner, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Švrček - Tomeček, Nahodil, J. Káňa - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Navrátil, J. Knotek, Klimek - Bambula, Strapáč, Kucsera, od 22. navíc Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice