Hlavní obsah

Hradec Králové - Litvínov 3:1Stav série 2:0Hradec Králové opět porazil Litvínov a je krok od postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Šalda 1 : 0
20. Pospíšil 1 : 1
25. Orsava 2 : 1
39. Koukal 3 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili ve druhém zápase předkola play off extraligy Litvínov 3:1 a v sérii hrané na tři výhry vedou 2:0. Domácí rozhodli ve druhé třetině, ve které si vypracovali dvoubrankový náskok. Východočeši porazili Vervu posedmé za sebou a v sobotu si mohou na Zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově zajistit postup do čtvrtfinále.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Filip Pavlík, Radim Šalda, Jakub Lev a Marek Zachar z Hradce Králové oslavují gól proti Litvínovu.

Článek

Hosté se museli obejít bez potrestaného kapitána Hübla, místo kterého se do sestavy dostal Helt. V elitní přesilovkové formaci Vervy klíčového hráče Severočechů nahradil Svoboda a hned v první početní výhodě o sobě dal vědět, při Orsavově trestu trefil dvakrát tyč.

Litvínovští byli aktivní, ale v obraně pozorně hrající domácí je do velkých šancí nepouštěli. A v 15. minutě sami udeřili: skóre otevřel po krásné individuální akci obránce Šalda, jenž přešel přes dva hráče soupeře a trefil se pod horní tyč.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jérémie Blain z Hradce Králové, Jan Ščotka z Litvínova a brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Východočeši se poté ubránili při Perretově trestu, v dobré pozici nepřesně zakončoval Cibulskis, v závěru první třetiny ale Litvínov vyrovnal. Ve třetí početní výhodě překonal Mazance poprvé v sérii po rychlé kombinaci se Svobodou přesně zakončující Pospíšil.

Ve 24. minutě byl vyloučen Lukeš a Mountfield stejně jako ve středu využil hned první přesilovku. Litvínovští se zapomněli v útoku a po rychlém kontru překonal Godlu Orsava. Prakticky vzápětí mohl vyrovnat Jarůšek, Mazance však nepřekonal. Severočeši byli střelecky aktivní, domácí ale efektivnější. V 39. minutě je přiblížil výhře Koukal, který tečoval Nedomlelovu střelu od modré čáry.

Zdramatizovat duel mohl hned na začátku třetí třetiny Zdráhal, královéhradeckého gólmana však nepřelstil. Šanci Kevina Klímy na druhé straně zastavily hned dva fauly hostů, v následné přesilovce se však do největší šance dostal polský útočník ve službách Vervy Zygmunt. V 52. minutě nepřekonal Mazance ani Hanzl a Hradec Králové udržel vedení i při závěrečné power play soupeře.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
Mountfield Hradec Králové - HC Verva Litvínov 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Šalda (V. Růžička ml., F. Pavlík), 25. Orsava (Lev), 39. Koukal (Nedomlel, Smoleňák) - 20. Pospíšil (P. Svoboda). Rozhodčí: Šír, M. Sýkora - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Bez diváků. Stav série: 2:0.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Graňák, Jank - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, Perret - Smoleňák, Koukal, Pilař - od 21. navíc Veselý. Trenér: V. Růžička st.
Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Kudla - P. Zdráhal, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, Žejdl, F. Lukeš - P. Svoboda, Gerhát, M. Látal - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.

Reklama

Související témata: