Hlavní obsah

Manchester Utd. - AC Milán 1:1Manchester United remizoval s AC Milán, výhru ztratil v nastavení

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United remizovali v úvodním osmifinále Evropské ligy s AC Milán 1:1, když o vítězství přišli ve druhé minutě nastaveného času zásluhou dánského obránce Simona Kjaera. Další anglické týmy nezaváhaly: Tottenham porazil díky dvěma brankám Harryho Kanea Dinamo Záhřeb 2:0 a výhru 3:1 veze ze hřiště Olympiakosu Pireus londýnský Arsenal. Uspěl i AS Řím, jenž zvítězil 3:0 nad Šachtarem Doněck.

Foto: Phil Noble, Reuters

Simon Kjaer (druhý zprava) z AC Milán se raduje po gólu proti Manchesteru United.

Článek

Lepší vstup do ostře sledovaného utkání na Old Trafford měl italský celek z Milána, který v úvodní čtvrthodině dopravil dvakrát míč do sítě brankáře Hendersona. Jak trefu Leaa z šesté, tak gól Kessieho z 12. minuty však rozhodčí pro ofsajd, respektive hru rukou neuznali. Domácí pak mohli udeřit šest minut před přestávkou, ale Maguire trefil po rohovém kopu zblízka jen tyč.

"Rudí ďáblové" se dočkali až ve druhé půli, kdy skóroval pohotovou hlavičkou zády k brance Diallo. Mladý talent z Pobřeží slonoviny zaznamenal první gól za United při své první střele v rudém dresu, a to pět minut poté, co vystřídal zraněného Martiala. Ve věku 18 let a 243 dní se stal též nejmladším mimobritským střelcem United v evropské soutěži.

Když už se zdálo, že to bude branka vítězná, naskočil si ve druhé minutě nastaveného času na Kruničův rohový kop Kjaer a srovnal. United tím přišli nejen o nadějný náskok do odvety, ale též o šňůru 503 minut bez inkasovaného gólu.

Vedení 1:0 neudržel ani Arsenal, který po prvním gólu Martina Ödegaarda v dresu Gunners, ale i pozdějším zaváhání obránce Ceballose a trefě El Arabiho hrál ještě 11 minut před koncem nerozhodně na hřišti Olympiakosu. Pak ale rozhodl důraznou hlavičkou Gabriel a v závěru zajistil týmu Mikela Artety dvoubrankový náskok do odvety Elneny.

Uspěl i další londýnský tým Tottenham, který zdolal Dinamo Záhřeb 2:0. O obě branky se postaral kanonýr Kane a už má na svém kontě v této sezoně 26 gólů. Stejným rozdílem uspěla i Granada proti norskému Molde.

Čisté konto udržel též AS Řím, jenž doma jasně porazil Šachtar Doněck 3:0. Na úvodní branku Pellegriniho navázali ve druhé půli El Shaarawy a Mancini.

Stejnou porážku veze ze hřiště Ajaxu Amterodam i přemožitel Leverkusenu s Patrikem Schickem, Young Boys Bern. Nizozemský tým zaznamenal všechny své góly v poslední půlhodině zápasu, kdy se postupně trefili Klaassen, Tadič a Brobbey.

Výhodu domácího hřiště naopak nevyužilo Dynamo Kyjev, jež prohrálo s Villarealem po trefách dvou španělských obránců Torrese a Raula Albiola 0:2.

Odvetná utkání jsou v plánu ve čtvrtek 18. března.

Úvodní zápasy osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Manchester United - AC Milán 1:1 (0:0)
Branky: 50. Diallo - 90.+2 Kjaer.
Dynamo Kyjev - Villarreal 0:2 (0:1)
Branky: 30. Torres, 52. Albiol.
Ajax Amsterodam - Young Boys Bern 3:0 (0:0)
Branky: 62. Klaassen, 82. Tadič, 90.+2 Brobbey.
AS Řím - Šachtar Doněck 3:0 (1:0)
Branky: 23. Pellegrini, 73. El Shaarawy, 77. Mancini.
Olympiakos Pireus - Arsenal 1:3 (0:1)
Branky: 58. El Arabi - 34. Ödegaard, 79. Gabriel, 85. Elneny.
Tottenham - Záhřeb 2:0 (1:0)
Branky: 25. a 70. Kane.
Granada - Molde 2:0 (1:0)
Branky: 26. Molina, 76. Soldado. ČK: 71. Ellingsen (Molde).
O zápasu Slavie

Reklama