Hlavní obsah

V širší nominaci volejbalistů je šestadvacet hráčů

Šestadvacet hráčů je v širší nominaci volejbalové reprezentace. Trenér Jiří Novák, který je ve funkci skoro rok a ještě neměl možnost kvůli koronaviru národní tým vést v utkání, pozval více hráčů i proto, aby mohl v případě problémů spojených právě s covidem-19 sestavu operativně měnit.

Foto: Václav Kohelka

Ilustrační foto.

Článek

"Máme v plánu vyzkoušet v první půlce sezony více hráčů. Doba je stále nejistá, stát se může bohužel vše. A proto budu apelovat na kluky, aby byli pokud možno připraveni i v době, kdy s námi nebudou v přípravě," řekl Novák na webu svazu.

V nominaci je většina hráčů z české extraligy, které doplňuje sedm krajánků. "Ne všichni měli herní vytížení, které bych chtěl," uvedl Novák.

Volejbalisté se sejdou koncem dubna na soustředění v Českých Budějovicích a na jeho konci odehrají v Nitře přípravné zápasy se Slováky. Vrátí se na další kemp na jih Čech, který v půlce května uzavřou doma zápasy s Rakouskem.

"Pevně doufám, že se letošní reprezentační sezona uskuteční v co nejnormálnějším režimu. Je už ale teď jasné, že minimálně začátek bude ještě covidovou pandemií ovlivněn," uvedl manažer reprezentace Miloslav Javůrek. "Ve všech lokalitách budeme fungovat v bublinách, jsme připraveni testovat hráče i v průběhu soustředění, dodržovat přísná hygienická opatření. Prostě udělat maximum pro trenéra Jirku Nováka a jeho realizační tým, aby se mohli důkladně připravit," doplnil Javůrek.

Úvodní část sezony vyvrcholí Evropskou ligou. První turnaj se odehraje koncem května asi v Bělorusku a druhý začátkem června v Portugalsku. Čtvrtým účastníkem skupiny C jsou Turci. Vítěz postoupí do Final Four v Belgii.

Příprava směřuje především k mistrovství Evropy. Národní tým odehraje v roce stoletého výročí volejbalu v Česku skupinu od 3. září Ostravě.

Širší nominace volejbalistů:
Nahrávači:
Jakub Janouch
Pavel Bartoš
Luboš Bartůněk
Radim Šulc
Jiří Srb
univerzálové:
Jan Hadrava
Marek Šotola
Michal Finger
Patrik Indra
Michal Kriško
smečaři:
Adam Bartoš
Jan Galabov
Lukáš Vašina
Martin Licek
Petr Šulista
Petr Michálek
David Janků
blokaři:
Adam Zajíček
Josef Polák
Oliver Sedláček
Vojtěch Patočka
Jan Pražák
Petr Špulák
libera:
Milan Moník
Daniel Pfeffer
Tomáš Kunc

Reklama