Hlavní obsah

Liberec - Teplice 2:1Vlastenec i zahozenou penaltu napravil útok R+R. A Liberec může slavit

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Wiesner (vlastní) 0 : 1
77. Rabušic 1 : 1
90. Rondič 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

To byl obrat! Liberec po prvním poločase ztrácel v předehrávce 23. kola s Teplicemi 0:1 po vlastním gólu, ale v poslední čtvrthodině skóre dvěma góly otočil a slavil výhru 2:1. Nejprve vyrovnal Rabušic, v poslední minutě rozhodl střídající Rondič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Michal Sadílek z Liberce a Robert Jukl z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Zatímco před čtrnácti dny Liberec otevřel ligové kolo proti Pardubicím střeleckým koncertem v prvním poločase (vyhrál ho 4:0), nyní v předehrávce 23. kola s Teplicemi prožil v úvodní půli zmar. Vstřelil si vlastence, navíc zahodil pokutový kop.

Přitom modrobílí vstoupili do utkání aktivně. Už ve druhé minutě měl po brejku velkou šanci po přihrávce Rabušice Sadílek, míč však v tutovce minul. Vzápětí zahrozil střelou zpoza vápna Mosquera, branku však opět těsně netrefil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva David Černý z Teplic a Michal Sadílek z Liberce.

Do vedení tak šli hosté. Z pohledu Liberce symbolicky ve 13. minutě, kdy Sadílek nešťastně skóroval do vlastní sítě. Chvilku předtím sice Knobloch vychytal ve stoprocentní příležitosti Mareše, ale na smolnou hlavičku Sadílka v souboji s Juklem už zareagovat nedokázal a oblouček zaplul pod břevno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jhon Mosquera z Liberce nemohl uvěřit, že si jeho tým dal vlastní gól.

Domácí pak dobývali teplickou branku, ve finální fázi jim však chybělo více klidu. Nejblíže vyrovnání byl ve 29. minutě Rabušic, který se ujal penalty. Sudí Hocek ji nařídil po faulu Vondráška na Peška. Nejlepší střelec Slovanu ovšem kopl penaltu špatně, jeho slabou střelu gólman Čtvrtečka lapil.

Druhou část odstartovali hosté aktivně, pět minut po pauze však přišly o nejlepšího střelce Mareše. Zraněného hráče nahradil Řezníček, jenž tak nastoupil do svého jubilejního třístého duelu v nejvyšší soutěži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Teplic Jan Čtvrtečka.

Domácí posílili ofenzivu Rondičem i Faškem a hosté se převážně jen bránili. V 64. minutě vystrašil Čtvrtečku ranou z téměř 30 metrů Rondič, míč jen těsně přeletěl břevno.

Blízko vyrovnání byl čtvrt hodiny před koncem Jugas, jehož hlavu na malém vápně po rohovém kopu Čtvrtečka skvěle vyrazil. O dvě minuty se však domácí přeci jen radovali. Před branku poslal míč z levé strany Mikula a Rabušic sice zblízka míč netrefil ideálně, balon však skončil u vzdálenější tyče.

Žlutomodré pak po Rondičově pokusu podržel skvělý Čtvrtečka. V předposlední minutě málem daroval soupeři po kiksu gól Knobloch, ale svou minelu ještě před dotírajícím protihráčem napravil. Na přílišnou pasivitu v závěru však hosté doplatili. V poslední minutě po centru Mosquery skóroval hlavou Rondič a Liberec slavil tři body, které ho v neúplné tabulce posunuly na třetí místo.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 23. kolo:
Liberec - Teplice 2:1
Branky: 77. Rabušic, 90. Rondič - 13. vlastní Sadílek. Rozhodčí: Hocek - Hájek, Novák - Orel (video). ŽK: Karafiát, Mara, Mikula - Gabriel, Mazuch. Bez diváků.
Liberec: Knobloch - Koscelník, Chaluš, Jugas, Mikula - Karafiát (55. Rondič), Mara (55. Faško) - Pešek (73. Nečas), Sadílek, Mosquera (90.+3 Fukala) - Rabušic. Trenér: Hoftych.
Teplice: Čtvrtečka - Vondrášek, Mazuch, Gabriel, Černý - Kodad (82. T. Kučera), Jukl, Fortelný (83. Vukadinovič), Moulis (82. Droehnle) - Žitný (62. Knapík) - Mareš (52. Řezníček). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: