Hlavní obsah

Ostrava - Příbram 5:0Příbramský propadák. Poslední tým tabulky dostal pět gólů!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Ndefe 1 : 0
39. Holzer 2 : 0
55. Tetour 3 : 0
60. Šašinka 4 : 0
75. Pokorný 5 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy ve 23. kole první ligy deklasovali Příbram 5:0 a o gól předčili výhru 4:0 z podzimního vzájemného duelu. Baník o vítězství rozhodl slepenými góly Gigliho Ndefeho a Daniela Holzera v rozmezí dvou minut v závěru první půle. Po přestávce se prosadili ještě Daniel Tetour, Ondřej Šašinka a Jakub Pokorný.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Gigli Ndefe z Ostravy střílí první branku. V brance brankář Příbrami Jakub Šiman.

Článek
Fotogalerie

Ostrava v druhém utkání po odvolání trenéra Luboše Kozla a v domácí premiéře pod Ondřejem Smetanou zaznamenala nejvyšší ligové vítězství od 30. dubna 2006. Příbram už 12 kol nevyhrála, v posledních čtyřech nebodovala a zůstala v tabulce poslední. Baník je sedmý.

Příbram do zápasu vstoupila aktivně, ale po čtvrthodině převzal iniciativu Baník. Nejprve Tetour po narážečce se Zajícem obstřelem těsně minul tyč, pak se příbramská obrana rozestoupila před Holzerem, ale ani on z ideální střelecké pozice svou slabší pravačkou netrefil cíl.

Středočeši už v prvních 25 minutách dvakrát vynuceně střídali, ze hry museli zranění Nový a Soldát. Baník pak stálý tlak korunoval v 37. minutě. Přihrávku z levé strany si na malém vápně zpracoval Ndefe a pak nechytatelně zavěsil pod břevno. Připsal si první gól za Ostravu.

Z další útočné akce přišel druhý úder. Po rohu se z velkého vápna volejem do balonu opřel Holzer a jeho projektil v 39. minutě zapadl s přispěním tyče do hostující sítě podruhé. Domácí obránce vstřelil v lize branku po 27 měsících.

Dva góly v závěru poločasu otřásly příbramskou morálkou a druhé dějství se už stalo jednostrannou záležitostí Baníku, který se uklidnil a kontroloval vývoj. V 55. minutě navíc zvýšil. Po odraženém balonu se levačkou uvnitř vápna do míče nekompromisně položil Tetour a gólman Šiman neměl nárok.

Už za pět minut dohrál další akci důrazný Šašinka a Baník vedl po hodině už 4:0. Hosté čekali na závěrečný hvizd jako na smilování, přesto ještě jednou inkasovali po rohovém kopu a hlavičce Pokorného v 75. minutě. Baník měl i další šance, ale Menovu ránu vyrazil Šiman a Zajíc hlavičkoval do břevna.

Ostrava nad Příbramí vyhrála šest z posledních sedmi vzájemných ligových zápasů, navíc se Středočechy už 582 minut nedostala gól. Celek od Litavky čeká na venkovní vítězství v nejvyšší soutěži už 16 utkání od loňského května.

23. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - 1. FK Příbram 5:0 (2:0)
Branky: 37. Ndefe, 39. Holzer, 55. Tetour, 60. Šašinka, 75. Pokorný. Rozhodčí: Lerch - Horák, Melichar - Cieslar (video). Bez karet. Bez diváků.
Ostrava: Laštůvka - Juroška, Pokorný, Stronati, Holzer (77. Fleišman) - De Azevedo (67. Buchta), Jánoš (82. Svozil), Tetour, Ndefe (67. Sor) - Zajíc, Šašinka (77. Mena). Trenér: Daněk.
Příbram: Šiman - Svoboda, O. Kingue, Mezera, Nový (15. Vilotič) - Tregler, Soldát (26. Pilík, 46. Januška) - Lalkovič (69. Cortez), Zorvan, Rezek - Voltr (69. Vávra). Trenér: Horváth.

Reklama

Související témata: