Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 2:1 PPStav série 1:2Kometa doma vyhrála v prodloužení a odvrátila konec sezony

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Mueller 1 : 0
51. Hruška 1 : 1
73. Zaťovič 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno vyhráli ve třetím utkání předkola play off nad Vítkovicemi 2:1 v prodloužení a snížili stav série na 1:2 na zápasy. Hrozbu vyřazení a konce extraligové sezony odvrátil v 73. minutě Zaťovič. Předkolo pokračuje v neděli od 17 hodin opět na brněnském ledě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Patrik Koch z Vítkovic a Peter Mueller z Brna.

Článek
Fotogalerie

Od úvodních minut zápasu bylo jasné, že ani třetí duel nevybočí z trendu předchozích dvou a moc gólů padat nebude. Jen možná přibylo více nervozity pramenící z možnosti ukončení série. Vznikly z toho čtyři přesilové hry v úvodním dějství, ale ani jedna nepřinesla gól.

Vítkovickou šanci na otevření skóre měl v 8. minutě Mikyska, ale z ideální pozice Vejmelku neprostřelil. V domácím týmu se k brejku v oslabení dostal Bondra, ale i v tomto případě kraloval gólman Dolejš.

Urputný boj pokračoval i ve druhé třetině. Větší ofenzivní snahu měli sice domácí, ale efekt z toho žádný neplynul. I proto, že vítkovická defenziva pracovala bez chyby a dokázala udržet i první formaci Komety, na níž je produktivita Brna postavena.

Hosté v útoku ožili v závěru druhé třetiny, v přesilové hře si vytvořili silný tlak, ale ani střely Poláka či Gewieseho si cestu za Vejmelkova záda nenašly. V síti skončila až Hruškova střela čtyři vteřiny před koncem. Nicméně Libor Zábranský si vzal trenérskou výzvu a sudí gól po prozkoumání neuznali kvůli kontaktu střelce s brankářem.

Kometa musela dát gól, aby pro ni sezona neskončila. Její ofenziva ale nebyla bezhlavá, navíc se o ni staraly jen zredukované útoky těch nejzkušenějších a nejostřílenějších. Do vedení posunul domácí nejproduktivnější hráč základní části Mueller, který zakončil zblízka po spolupráci celé první formace a připsal si první branku v play off.

Z vedení se však domácí neradovali dlouho. O dvě a půl minuty později vyrovnal pohotově dorážející Hruška a přece jen se zapsal mezi střelce. Vítkovice byly zpět ve hře, při šancích na obou stranách se v závěru základní hrací doby vyznamenali oba brankáři.

Prodloužení přineslo boj o střední pásmo, minimum příležitostí, ale přece jen větší snahu Brna o vstřelení gólu. V 73. minutě nachytal z úhlu Dolejše pohotovou střelou Zaťovič a rozhodl o pokračování série.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 73. Zaťovič (P. Holík, Zámorský) - 51. J. Hruška (L. Kovář, Lakatoš). Rozhodčí: Pražák, Kika - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Bez diváků. Stav série: 1:2.
Brno: Vejmelka - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, S. Svozil, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Rákos, Valský - V. Němec, Klepiš, Plášek - Schneider, Kusko, D. Bondra - Valský. Trenér: L. Zábranský st.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Schleiss, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Dej, Werbik, Fridrich. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: