Hlavní obsah

Real Madrid - Atalanta 3:1Favorité vládli! Real Madrid i Manchester City jsou ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid porazili v domácí osmifinálové odvetě Ligy mistrů Atalantu Bergamo 3:1 a zajistili si postup. Italské celky naopak budou ve čtvrtfinále prestižní soutěže chybět poprvé po pěti letech. Ve druhém duelu si postup pohlídal i Manchester City, který na neutrálním hřišti v Budapešti zdolal Borussii Mönchengladbach stejně jako v prvním utkání 2:0.

Sestřih utkání Ligy mistrů Manchester City - MönchengladbachVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

"Bílému baletu" se do důležitého střetnutí proti houževnatému sokovi vrátil kapitán Ramos. Byli to však hosté, kteří měli na hřišti Alfréda di Stéfana první příležitost. Ve třetí minutě si naběhl na centr z levé strany Gosens, ale trefil jen brankáře Courtoise.

Real, který si z prvního zápasu přivezl díky trefě Mendyho náskok 1:0, byl trpělivý a po půl hodině hry se dočkal. Brankář Sportiello trefil po špatné rozehrávce Modriče, ten nahrál Benzemovi a francouzský útočník vstřelil svůj 70. gól Ligy mistrů. Naopak Atalanta inkasovala v tomto ročníku soutěže na soupeřově hřišti poprvé.

Sestřih utkání Ligy mistrů Real Madrid - Atalanta BergamoVideo: O2 TV Sport

Bergamo mohlo ještě do přestávky srovnat, ale střela Malinovského letěla mimo a Murielův únik zhatil hvizd rozhodčího, který odpískal konec první půle.

Ramos rozhodl z penalty

Hosty sice po přestávce posílil v útoku Kolumbijec Zapata, avšak Real z rychlých protiútoků hrozil víc. Vidět byl hlavně Vinícius Júnior, jenž sice při první individuální akci těsně minul, po dalším průniku do pokutového území ho však fauloval Tolói a Ramos z penalty přidal druhý gól.

Foto: Juan Medina, Reuters

Lucas Vazquez hledá cestu k brance Atalanty Bargamo

Atalanta se ještě pokusila zápas zdramatizovat po přesné trefě Muriela z přímého kopu, ale jejich naděje hned brzy nato rozprášil střídající Asensio a pečetil na 3:1. Bergamo tak loňský postup do čtvrtfinále nezopakovalo.

City dominovalo i v odvetě

První poločas byl klíčový i v odvetě mezi City a Mönchengladbachem. Anglický favorit otevřel skóre už po 12 minutách hry, kdy se trefil nekompromisní ranou Kevin de Bruyne. Byl to jubilejní stý gól týmu Pepa Guardioly v této sezoně.

Neuteklo ještě ani dvacet minut a jeho svěřenci udeřili podruhé, kdy po skvělé Fodenově přihrávce zakončil zkušeně Gündogan. Skóroval popatnácté v sezoně a upevnil si pozici nejlepšího střelce týmu.

Foto: Bernadett Szabo, Reuters

Ilkay Gundogan se postaral o druhou branku Manchesteru City

"Citizens" vyhráli 24. z posledních 25 soutěžních utkání a ve čtvrtfinále jsou počtvrté za sebou. Naopak desátý tým německé ligy prohrál posedmé v řadě.

Odvetná osmifinálová utkání Ligy mistrů:
Real Madrid - Atalanta Bergamo 3:1 (1:0)
Branky: 34. Benzema, 60. Ramos z pen., 85. Asensio - 83. Muriel. Rozhodčí: Makkelie - Steekstra, Diks - Blom (video, všichni Niz.). ŽK: Valverde, Nacho, Kroos - Tolói. Bez diváků. První zápas: 1:0, postoupil Real.
Real: Courtois - Nacho, Ramos (64. Militao), Varane, Mendy - Valverde (82. Asensio), Kroos, Modrič - Lucas Vázquez, Benzema, Vinícius Júnior (69. Rodrygo). Trenér: Zidane.
Atalanta: Sportiello - Tolói (61. Palomino), Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Pessina (84. Caldara), Gosens (57. Iličič) - Malinovsky, Pasalič (46. Zapata) - Muriel (84. Mirančuk). Trenér: Gasperini.
Hráno v Budapešti:
Manchester City - Borussia Mönchengladbach 2:0 (2:0)
Branky: 12. De Bruyne, 18. Gündogan. Rozhodčí: Karasev - Demeško, Gavrilin - Meškov (video, všichni Rus.). ŽK: Cancelo, Fernandinho - Lainer. Bez diváků. První zápas: 2:0, postoupil Manchester City.
City: Ederson - Walker, Stones, Dias (70. Laporte), Cancelo (63. Zinčenko) - Silva (75. Agüero), Rodri (63. Fernandinho), Gündogan (70. Sterling) - Mahriz, De Bruyne, Foden. Trenér: Guardiola.
Mönchengladbach: Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi (88. Jantschke), Binsebajní (88. Wendt) - Hofmann, Neuhaus, Zakaria - Stindl (80. Traore) - Embolo (65. Wolf), Thuram (65. Plea). Trenér: Rose.

Reklama

Související témata: