Hlavní obsah

Bayern - Lazio Řím 2:1Hotovo! Bayern a Chelsea jsou ve čtvrtfinále Ligy mistrů

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov a také londýnská Chelsea slaví postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Německý gigant potvrdil vítězství z Říma i na domácím hřišti, kde nad Laziem zvítězil 2:1. Chelsea v odvetě osmifinále vyhrála nad Atlétikem Madrid 2:0, první duel vyhrála 1:0, a tak mohou Blues slavit první postup mezi osmičku nejlepších v Champions League od roku 2014.

Sestřih utkání Ligy mistrů Bayern - LazioVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Chelsea - Atlético

Bayern může mít po výhře nad Laziem dvojnásobou radost. V Lize mistrů od března 2019 nenašel přemožitele v 19 utkáních po sobě a vyrovnal tak klubový rekord v neporazitelnosti z let 2001 a 2002.

K výhře mnichovský tým nasměroval proměněnou penaltou Lewandowski. Kanonýra pak ve druhé půli vystřídal Choupo-Moting a po dvou minutách pobytu na hřišti zvýšil na 2:0. Římský tým v závěru snížil, ale to byla z pohledu německého týmu jen kosmetická vada na postupové kráse.

Foto: Hoppe Sven, ČTK

Brankář Lazia Řím inkasuje gól v utkání Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Překonal jej z penalty kanonýr Robert Lewandowski.

Chelsea, která předtím vypadla v osmifinále čtyřikrát po sobě, na rozdíl od španělského soupeře nepřišla o výhodu domácího prostředí. V Londýně se "Blues" prosadili z první vážné akce v 34. minutě. Werner po rychlém brejku přihrál před branku na zakončujícího Ziyecha.

Od 81. minuty navíc hráli přesilovku, protože Savič udeřil loktem Rüdigera do hrudníku a dostal červenou kartu. Ve čtvrté minutě nastavení završil výsledek po půlminutě pobytu na hřišti střídající Emerson.

Trenér Tuchel od lednového příchodu neprohrál s Chelsea ani třinácté soutěžní utkání a vytvořil klubový rekord. Pošesté v řadě navíc jeho mužstvo nedostalo gól.

Foto: Oli Scarff, Reuters

Nadšený kouč Thomas Tuchel po výhře svých svěřenců z Chelsea.

Mezi nejlepší osmičkou týmů nechybí rovněž Dortmund, Liverpool, Manchester City, Paris Saint Germain, Porto a Real Madrid. Losování čtvrtfinálových dvojic se uskuteční v pátek.

Odvetná osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Bayern - Lazio 2:1
Branky: 33. Lewadowski z pen., 73. Choupo-Moting - 82. Parolo. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.) - Gil (video, Pol.). ŽK: Goretzka - Radu, Acerbi, Milinkovič-Savič, J. Correa. Bez diváků. První zápas: 4:1, postoupil Bayern.
Bayern: Nübel - Pavard, Boateng (46. Süle), Alaba, Hernández - Goretzka (64. Davies), Kimmich (77. Martínez) - Sané, Müller (71. Musiala), Gnabry - Lewandowski (71. Choupo-Moting). Trenér: Flick.
Lazio: Reina - Marušič, Acerbi, Radu - Lazzari (55. Parolo), Milinkovič-Savič, Escalante (84. Akpa-Akpro), Alberto (75. Cataldi), Fares (46. Lulič) - Muriqi (57. Pereira), J. Correa. Trenér: Inzaghi.
Chelsea - Atlético 2:0
Branky: 34. Ziyech, 90.+4 Emerson. Rozhodčí: Orsato - Giallatini, Preti - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Havertz - Lodi, Saúl, Giménez, Koke. ČK: 81. Savič (Atlético). Bez diváků. První zápas: 1:0, postoupila Chelsea.
Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Zouma, Rüdiger - James, Kanté, Kovačič, Alonso (90.+3 Chilwell) - Ziyech (77. Pulisic), Havertz (90.+3 Emerson) - Werner (83. Hudson-Odoi). Trenér: Tuchel.
Atlético: Oblak - Trippier (69. Lemar), Savič, Giménez, Lodi (46. Hermoso) - Llorente, Koke, Saúl, Carrasco (53. Dembélé) - Suárez (59. Á. Correa), Joao Félix. Trenér: Simeone.

Reklama

Související témata: