Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 2:0Stav série 1:0Mladá Boleslav vydřela první výhru, zářili brankáři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Zbořil 1 : 0
60. Ševc 2 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve čtvrtek úvodní čtvrtfinále play off Tipsport extraligy nad Pardubicemi 2:0. Těsný náskok domácím zajistil Zbořil, výhru v poslední minutě pečetil Ševc. Středočeši zdolali doma Dynamo od prosince 2015 potřinácté za sebou. Druhý duel se odehraje v pátek na ledě Bruslařského klubu, začne v 19 hodin.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Adam Zbořil z Mladé Boleslavi překonává brankáře Pardubic Milana Kloučka.

Článek
Fotogalerie

Mladá Boleslav se tlačila do ofenzivy, ale pardubická obranná tvrz v čele s gólmanem Kloučkem dlouho odolávala. Poprvé se klece Dynama dostal touš dostal ve druhé třetině po přečíslení tři na dva. Dříve než ale středočeský tým skóroval, přerušil sudí hru kvůli zranění Ševce, jenž ležel na ledové ploše. Branka Ciencialy tedy neplatila.

O 67 sekund později se tábor Bruslařů v zelených dresech radoval znovu, jenže i tentokrát předčasně. Puk totiž před Kloučkem zasáhl holení útočící Kousal a sudí po konzultaci u videa vyhodnotil situaci tak, že došlo k porušení pravidel. Kouč Středočechů sice ještě o všem debatoval se sudím, ten mu ale jasně oznámil, že viděl aktivní pohyb hráče, jenž poslal nohou puk do sítě a branka tudíž nemohla platit.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Závar před brankou hokejových Pardubic během utkání v Mladé Boleslavi.

Napětí na ledě rostlo, začalo se pořádně jiskřit a rozhodčí měli co dělat, aby klidnili provokace a náznaky potyček. Nakonec došlo i na změnu skóre. Na třetí pokus už to mladoboleslavskému týmu vyšlo, když Kloučka překonal zblízka Zbořil. Ze sedmatřiceti střel ale pustil mladý gólman Dynama jednu jedinou a držel skóre na stavu 1:0 pro domácí. Jeho protějšek Růžička musel likvidovat čtrnáct střel.

Po hrubce Ševce mohl v úvodu třetí třetiny srovnat v oslabení Roman, ale na gólmana nevyzrál. Tutovku zahodil i Kratochvil. Dynamo se tak dál muselo snažit vymazat jednobrankové manko, i kvůli tomu začali hrát hosté pouze na tři útoky.

Pardubice dostaly v úplném závěru možnost po vyloučení Strnada zahrát si přesilovku. Navíc se hosté rozhodli zkusit i hru bez brankáře, bylo jasné, že Dynamo hraje vabank. Boleslav risk soupeře potrestala, když se přes celé kluziště trefil Ševc a dal pečeť na výhru Bruslařů.

Čtvrtfinále play off Tipsport extraligy - 1. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 35. A. Zbořil (Kotala, Ševc), 60. Ševc. Rozhodčí: Hodek, Horák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Bez diváků.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Šidlík, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice