Hlavní obsah

Třinec - Brno 5:0Stav série 1:0Oceláři řádili, v prvním utkání čtvrtfinálové série rozhodli už v úvodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kundrátek 1 : 0
2. Kovařčík 2 : 0
13. Růžička 3 : 0
26. Rodewald 4 : 0
44. Hrňa 5 : 0
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté porazili v úvodním čtvrtfinále brněnskou Kometu díky výbornému vstupu do zápasu 5:0. Oceláři vedli už po 111 sekundách o dva góly, ve třinácté minutě zvýšil na 3:0 Martin Růžička a vyhnal Karla Vejmelku z branky. Čisté konto vychytal díky 26 zásahům Ondřej Kacetl. O góly se postaralo pět různých střelců, dva body si jako jediní připsali Michael Špaček a Daniel Kurovský za asistence.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

)Hráči Třince se radují z druhého gólu.

Článek
Fotogalerie

Obhájce titulu dal jasnou odpověď na otázku, co s ním provedla téměř dvoutýdenní pauza od posledního zápasu. Hýřil pohybem, dostával obránce Komety při rozehrávce pod tlak a jeho první dvě střely skončily v brance.

Nejdříve po vyhraném boji v rohu kluziště poslal Kurovský puk nezištně mezi kruhy a osamocený obránce Kundrátek prostřelil Vejmelku mezi betony. V dalším střídání mohl vyrovnat Mrázek, ale z rychlého přečíslení tři na dva zvýšil Michal Kovařčík. Oba góly dělilo jen 37 sekund. Růžička po skvělé Vránově přihrávce korunoval skvělý vstup Třince a přidal zblízka třetí gól.

Vejmelka, který byl hrdinou týmu při obratu v sérii s Vítkovicemi v předkole z 0:2, za góly nemohl. Navíc ještě chytil šanci Romanovi i Marcinkovi. Jeho náhradníka Klimeše, který nastoupil poprvé v play off extraligy mužů, zachránila tyč po teči Stránského.

Rodewald vzal hostům naději

V prostřední třetině upravil Rodewald v přesilové hře střelou bez přípravy z levého kruhu na 4:0. Kanadský útočník měl v další početní převaze na hokejce další gól, ale zblízka minul odkrytou branku. Oceláři poté promarnili 43 sekund výhodu dvou mužů v poli.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

První gól Třince - zleva radující se Erik Hrňa z Třince a Radek Kučeřík z Brna.

Ve třetí třetině se přiostřilo a protáhly ji časté strkanice a drobné šarvátky. Jednu spustil ve 44. minutě tvrdý zákrok Gulašiho na Vránu, který poté zamířil s dopomocí do kabin. Svého kapitána chtěl pomstít Stránský, shodil i rukavice, za což dostal osobní trest. Rozhodčí rozdali v poslední části 48 minut. Na druhé straně nedohrál Holland, který odstoupil už ve druhé třetině po nárazu na mantinel.

Poslední slovo měl Hrňa

O gólovou tečku se postaral Hrňa, který se na levé straně kličkou zbavil Zámorského, a byť při střele zlomil hůl, tak puk prošel Klimešovi mezi betony. Kacetla o nulu nepřipravil ani z nadějné pozici Mueller. Třinecký gólman tak skvěle zastoupil nemocného Štěpánka, který v posledním kole základní části vychytal nulu a očekávalo se, že bude v brance.

Série je soubojem posledních dvou korunovaných mistrů a oba týmy se v play off střetly poprvé od finále 2018. Tehdy Oceláři začali také přesvědčivou výhrou 5:1, další čtyři zápasy ale prohráli.

Čtvrtfinále play off extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Kundrátek (Kurovský), 2. M. Kovařčík (Michael Špaček), 13. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 26. Rodewald (Gernát, Michael Špaček), 46. Hrňa (Freibergs, Kurovský). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 8:13, navíc M. Stránský (Třinec) a Bondra (Brno) oba 10 min. Využití: 2:0. Bez diváků.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - od 46. Chmielewski. Trenér: Varaďa.
Brno: Vejmelka (13. Klimeš) - Zámorský, F. Král, Holland, Kučeřík, S. Svozil, Gulaši, Bartejs - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Vincour, Rákos, Valský - P. Mrázek, Klepiš, Plášek - Schneider, T. Šoustal, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín