Hlavní obsah

Budějovice - Sparta 0:0Se štěstím plichta, ani Vrba mindrák jménem Dynamo nezlomil

Letenský mindrák má nečekané jméno. Dynamo. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 24. kola Fortuna ligy jen remizovali v Českých Budějovicích 0:0. Letenští tak nevyhráli již poslední čtyři vzájemné ligové zápasy a vůbec poprvé pod vedením trenéra Pavla Vrby ztratili body. Pokud Slavia večer porazí Opavou, bude na Sparta ztrácet už propastných 16 bodů. Jihočeši třikrát trefili brankovou konstrukci, nevyhráli již šest kol za sebou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Závar před brankou Sparty gólem neskončil

Článek

Začátek patřil Jihočechům, kteří se na úvodní minuty nastěhovali na polovinou soupeře a rychlým přistupováním mu i nadále dělali velké problémy. Favorit se postupně oklepal a také dokázal přejít do útoku. Moc šancí si ovšem nevytvářela a vlastními chybami je často nabízela domácím.

Výjimkou byl třeba Kozák, který nevyužil Hanckovu kolmici. Útočník Sparty se pak navíc po špatném došlápnutí brzy zranil a musel odstoupit.

Budějovičtí byli důrazní, nedávali hostům moc prostoru. Měli i šance, třeba když Čavoš po standardce hlavou netrefil odkrytou branku. Diopovo sólo pak hasil brankář Nita až za cenu žluté karty.

Po přestávce byly k vidění dramatičtější situace. Nejprve mohli skóre otevřít domácí. V 65. minutě trefil Mešič ze třiceti metrů břevno a Meszáros pak z dorážky orazítkoval pro změnu tyč! Na druhé straně měl obrovskou šanci Hložek, nedokázal však přelstít Drobného.

Rozhodnutí měl na kopačce také další sparťan Pavelka, jenže branku vysoko přestřelil. Minutu před koncem pak domácí Brandner trefil tyč.

Fotbalová liga - 24. kolo:
Dynamo České Budějovice - Sparta Praha 0:0
Rozhodčí: Berka - Blažej, Flimmel - Pechanec (video). ŽK: Diop - Nita. Bez diváků.
Budějovice: Drobný - Novák, Talověrov, Havel, Skovajsa - Čavoš, Javorek - Mészáros (78. Alvir), Brandner (90. Valenta), Mršič (90. Vais) - Diop. Trenér: Horejš.
Sparta: Nita - Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek - Plavšič (70. Karabec), Pavelka, Ladislav Krejčí II, Dočkal (84. Trávník), Hložek - Kozák (30. Vindheim). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: