Hlavní obsah

Hradec Králové - Liberec 0:3Hradec doma propadl, jediná porážka ho dělí od konce sezony

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jelínek 0 : 1
19. Bulíř 0 : 2
24. Bulíř 0 : 3
Záznam online reportáže

Hradec Králové/Praha

Hokejisté Hradce Králové prohráli v pondělním třetím čtvrtfinále play off na domácím ledě s Libercem 0:3 a v sérii hrané na čtyři vítězná zápasy prohrávají už 0:3 na utkání. Tygři rozhodli o svém triumfu už v první dvacetiminutovce, kdy získali dvoubrankový náskok. Dvěma přesnými zásahy se blýskl útočník Michal Bulíř, gólman Severočechů Petr Kváča udržel podruhé za sebou nulu. Další zápas se hraje v Hradci Králové v úterý od 19:00.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec gólu Michal Bulíř z Liberce slaví.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy Mountfieldu se poprvé od 21. února vrátil slovenský útočník Lukáš Cingel, který na levém křídle třetího útoku nahradil Jana Veselého. Úvod velké šance nepřinesl a skóre otevřel v 7. minutě kapitán Severočechů Jelínek, který využil clony před Mazancem a z levého kruhu kruhu jej prostřelil na vyrážečku mezi rukou a tělem.

Hradec Králové se ubránil v prvním oslabení v utkání při trestu útočníka Vladimíra Růžičky a vyrovnat mohl Sklenář, který minul levou tyč Kváčovy branky. Z tlaku ke konci první třetiny si Bílí Tygři vynutili Koukalův faul a po 17 sekundách využil přesilovku Bulíř, který po Birnerově přihrávce usměrnil puk do odkryté branky.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Petr Jelínek, Jakub Rychlovský a Daniel Špaček z Liberce oslavují gól.

Hradecký kouč Vladimír Růžička do druhé třetiny zamíchal složením útoků, ale jeho tým se po gólovém půstu z pátečního utkání v Liberci (0:3) nadále neprosazoval přes defenzivu soupeře do šancí. Pokus Kevina Klímy z úhlu Kváča kryl.

Mazanec ve 24. minutě za brankou trefil při rozehrávce Bulíře, který nečekanou nabídku využil do odkryté branky a svým třetím gólem v sérii pojistil vedení. Domácí se snažili vrátit do hry, ale neuspěli se střelou Nedomlel ani s průnikem Zachar.

Zvýšit mohl z úniku Gríger, ale jeho bekhendový blafák zlikvidoval lapačkou hradecký gólman. Liberec byl i nadále hodně nebezpečný a ve 37. minutě pomohla domácím po Šírově ráně levá tyč.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Petr Koukal z Hradce Králové, brankář Hradce Králové Marek Mazanec a Michal Bulíř z Liberce.

V úvodu závěrečného dějství Kváča kryl Koukalovu šanci. Liberec si hlídal bezpečný náskok, který mohl zvýraznit Gríger, ale v průniku ztroskotal na Mazancovi. Na druhé straně neukončili Kváčovu neprůstřelnost ani Perret či Kevin Klíma.

Mountfield se neprosadil ani při své jediné přesilovce při Bulířově trestu, při kterém sáhl k power play. Při plném počtu hráčů na ledě Mazanec stihl zastavit Najmanův průnik a stav už se nezměnil.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. P. Jelínek (Vitásek, Knot), 19. Bulíř (Birner, Gríger), 24. Bulíř. Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 0:3.
Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Pilař, Graňák, Šalda, Čáp - Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Zachar, Lev, Cingel - Smoleňák, Koukal, Perret. Trenér: V. Růžička st.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články