Hlavní obsah

Brno - Třinec 1:4Stav série 0:3Třinec vyhrál i v Brně a je krok od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Růžička 0 : 1
24. Mueller 1 : 1
34. Gernát 1 : 2
47. Hrňa 1 : 3
54. Kovařčík 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili ve třetím čtvrtfinále play off extraligy v Brně 4:1 a v sérii vedou už 3:0 na zápasy. Gólem a asistencí přispěl k výhře obránce Martin Gernát. Třinec si už ve čtvrtek může zajistit účast v semifinále, čtvrtý duel začne v Brně v 17:20.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Růžička z Třince se raduje z gólu. Vpravo je Matěj Stránský.

Článek

Domácí tým udělal změnu nejen v brance, do níž se vrátil Karel Vejmelka, ale především v prvním útoku, kde Petra Holíka vystřídal Jakub Klepiš, což platilo jen pro první třetinu. Mimo sestavu zůstal Peter Schneider, jinak složeny byly i obranné dvojice. Naopak Třinec neměl po dvou jasných vítězstvích žádný důvod složení svých formací měnit.

Po opatrném úvodu se prosadili hosté. Vejmelkovi vypadl nahozený puk od modré čáry a do sítě jej pohotově zasunul Martin Růžička. Kometa měla šanci na vyrovnání v 11. minutě, ale Němec v přečíslení zblízka minul Kacetlovu branku.

Brňané byli v dalším průběhu aktivnější, lepším pohybem a nátlakovou hrou si vynutili převahu, kterou zužitkoval Peter Mueller v první brněnské přesilovce na začátku druhé třetiny.

Třinec ale odrazil rostoucí nápor domácích a převzal iniciativu, kterou ve 34. minutě proměnil znovu ve vedoucí gól. Brňané propadli ve středním pásmu a v přečíslení se prosadil Gernát.

Domácí museli vrhnout všechny síly do útoku, ale zároveň bránit sebevědomý a po všech stránkách povedený taktický výkon Ocelářů. Slezané potrestali zbytečné vyloučení Petra Holíka Hrňovým gólem a vítězství jim pojistil šest a půl minuty před koncem Michal Kovařčík střelou ihned po buly. Kometa nedokázala porazit Třinec ani v sedmém zápase v sezoně a poprvé v novodobé historii jí hrozí vyřazení bez jediného vítězství v sérii.

Čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy - 3. zápas:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 24. Mueller (F. Král, P. Holík) - 8. Martin Růžička (M. Stránský, Gernát), 34. Gernát (Miloš Roman, Hrehorčák), 47. Hrňa (M. Stránský, Freibergs), 54. M. Kovařčík (Michael Špaček). Rozhodčí: Šír, Hradil - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Bez diváků. Stav série: 0:3.
Brno: Vejmelka - Bartejs, F. Král, Zámorský, Kučeřík, S. Svozil, Gulaši, Barinka - Mueller, Klepiš, Zaťovič - P. Mrázek, Rákos, D. Bondra - V. Němec, P. Holík, Plášek - Vincour, T. Šoustal, Valský. Trenér: L. Zábranský st.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Chmielewski. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: