Hlavní obsah

Brno - Třinec 1:4Stav série 0:4Hokejisté Třince si s chutí zastříleli a slaví postup do semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Klepiš 1 : 0
16. Rodewald 1 : 1
22. Stránský 1 : 2
26. Hrehorčák 1 : 3
51. Hrehorčák 1 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Komety Brno prohráli ve čtvrtečním utkání čtvrtfinále play off Tipsport extraligy s Třincem 1:4 a sezona pro poražené skončila. Ocelaří ovládli sérii 4:0 na zápasy a jsou v semifinále. Dvěma góly je tam ve čtvrtek nasměroval Patrik Hrehorčák.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost hokejistů Třince.

Článek
Fotogalerie

Hosté rozhodli o vítězství dvěma brankami na začátku druhé třetiny. V dalším průběhu si vedení zkušeně hlídali a ještě jej navýšili. Podobně jako Mladá Boleslav a Liberec pronikl i Třinec do semifinále bez ztráty jediného zápasu. Dvěma góly se o to dnes postaral Patrik Hrehorčák.

Třinec oplatil Kometě finálovou prohru z roku 2018, po výhře 4:1 na zápasy tehdy Brňané slavili titul. Oceláři získali titul o rok později a nyní jako obhájci postoupili mezi nejlepší čtveřici podesáté. Naopak Brno zakončilo sezonu nezdarem. Od roku 2009 hrálo čtvrtfinále šestkrát a nyní z něj poprvé nepostoupilo. Poprvé také Kometa ve vyřazovací fázi nevyhrála v sérii ani jeden duel.

Psychická výhoda po úvodním buly dnešního duelu byla na straně hostů a umocnit ji mohl po 70 vteřinách Hrňa, jenže po přečíslení brněnské obrany trefil horní tyč Vejmelkovy branky. Kometa musela nekompromisně šlapat do ofenzivy, dobře bruslila, ovládla střední pásmo a dočkala se i kýženého vedení. Po individuální akci na levém křídle prostřelil Kacetla veterán Klepiš.

Jenže Brnu vydrželo vedení pouze tři a půl minuty. Před Vejmelkou uplatnil důraz Rodewald a vyrovnal. Domácí zase museli usilovat o získání náskoku, ale na Třinec si nevyšlápli. Naopak. Hned první brněnské vyloučení skončilo využitou přesilovkou a o necelé čtyři minuty později dali hosté třetí gól. Trefy Stránského i Hrehorčáka měly mnoho společného - důraz před brankou, rychlejší a přesnější orientaci.

Brno se dostalo do kritické situace. Hráči bojovali, snažili se, ale Oceláři potvrzovali svoji dominanci v celé sérii. Hráli organizovaně v obraně, nedělali chyby a drželi Brňany na dvoubrankovém rozdílu.

Třetí třetina to všechno jen potvrdila. Třinec uzavřel cestičky ke své bráně, pohlídal si brněnskou kombinaci i pokusy o nájezdy. Sám ještě jednou udeřil a gól z hole Hrehorčáka byl tečkou za čtvrtfinálovou sérií. Oceláři hladce prošli do semifinále, Kometu porazili ve všech osmi zápasech této sezony.

Čtvrtfinále play off hokejové Tipsport extraligy - 4. zápas:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Klepiš (V. Němec, Gulaši) - 16. Rodewald (Michael Špaček, Gernát), 22. M. Stránský (M. Kovařčík, Martin Růžička), 26. Hrehorčák (Rodewald, Dravecký), 51. Hrehorčák (Dravecký). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc Barinka 10 min. a do konce utkání, Kučeřík (oba Brno) do konce utkání. Využití: 0:1. Bez diváků. Konečný stav série: 0:4.
Brno: Vejmelka - Bartejs, F. Král, Zámorský, Kučeřík, S. Svozil, Gulaši, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - V. Němec, Klepiš, Plášek - Schneider, Rákos, Valský - T. Šoustal, Střondala, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - O. Kovařčík. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: