Hlavní obsah

Maraton naplánovaný na 11. dubna do Hamburku se poběží o týden později jinde

Maraton pro elitní běžce pořádaný manažerskou skupinou NN Running se neuskuteční 11. dubna v Hamburku, ale o týden později na jiném místě. Vynutila si to zhoršená epidemiologická situace v Německu. V závodě se chce pokusit o olympijský limit dvacátá žena z mistrovství světa v Dauhá Marcela Joglová.

Foto: Twitter @EliudKipchoge

Olympijský vítěz a světový rekordman v maratonu Eliud Kipchoge.

Článek

V Německu se rozšířila britská mutace koronaviru, což způsobilo výrazný nárůst případů. Celoněmecký počet nových případů nákazy na 100 000 obyvatel za posledních sedm dní je 134,2, zatímco na začátku března se tato hodnota pohybovala pod 70. Proto se maraton v německém přístavním městě uskutečnit nemůže. "NN Mission Marathon v Hamburku je odložen na 18. dubna. Kvůli aktuální covidové situaci jsou pořadatelé nuceni pro závod najít náhradní místo," uvedla manažerská skupina na facebooku.

Na start tohoto maratonu by se měla postavit zhruba stovka závodníků. Vedle běžců usilujících o časy zajišťující účast na OH v Tokiu nebude chybět ani absolutní elita. Aktuální formu si chce otestovat například světový rekordman a olympijský šampion v maratonu Eliud Kipchoge z Keni.

Reklama

Související témata: