Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 0:1Nováček loupil na Hané a ukončil sérii bez výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Ewerton 0 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc prohráli v úvodním sobotním utkání 25. kola nejvyšší soutěže doma s Pardubicemi 0:1. Vítězný gól vstřelil v 84. minutě Ewerton. Pardubice vyhrály po třech kolech a v tabulce poskočily před Olomouc na sedmé místo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalista Ewerton z Pardubic, autor jediné branky zápasu na Hané.

Článek
Fotogalerie

Pardubičtí překvapivě začali aktivněji. V 11. minutě Ewerton z přímého kopu ze strany překvapivě vystřelil a orazítkoval bližší tyč. Olomouc poté zahrozila po standardce, po které hlavičkoval Hubník v záklonu nad. Daňkovo zakončení následně hosté zblokovali. Domácí sice měli ve zbytku prvního poločasu mírnou územní převahu, žádnou větší šanci z ní však nevytěžili.

Dvě minuty po pauze vystrašil Mandouse střelou z velké dálky hostující Černý, jeho jemně tečovaný pokus z voleje zamířil těsně nad branku. V úvodních minutách druhého poločasu měli navrch Východočeši, což potvrdili další šancí. Na konci kombinační akce z levého křídla zakončil Huf v 59. minutě těsně vedle levé tyče.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva trenér Olomouce Radoslav Látal a hlavní rozhodčí Pavel Julínek.

Domácí trenér Látal postupně poslal na trávník tři čerstvé ofenzivní hráče a jeden z nich mohl v 74. minutě otevřít skóre. Střídající Zifčák ale zakončoval na dlouhou nohu a brankář Letáček včas vyběhl. Chvíli nato po Nešporově přihrávce trefil González tyč.

Hanáci se tlačili za vedoucím gólem, ale rozhodující branku dali Pardubičtí. Gólman Mandous v 84. minutě po malé domů nastřelil výkopem Hufa a Ewerton bez větších problémů poslal míč do sítě. Brazilský ofenzivní hráč se dočkal první branky v české lize.

Domácí ještě mohli srovnat, ale González trefil jen obránce. Hanáci potřetí z posledních čtyř kol prohráli 0:1. Naopak Pardubičtí i podruhé v sezoně proti Olomouci bodovali a venku v lize zvítězili po třech porážkách za sebou.

25. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Pardubice 0:1 (0:0)
Branka: 84. Ewerton. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Lakomý - Adam (video). ŽK: González, Beneš, Houska - Prosek, Letáček. Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Beneš, Zmrzlý - González, Breite, Houska (60. Chytil), Daněk, Mihalík (68. Zifčák) - Yunis (60. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.
Pardubice: Letáček - Prosek, Čihák, Toml, Čelůstka - Hlavatý, Tischler (88. Jeřábek) - Huf (86. I Sang-hjok), Kostka, Ewerton - Černý (66. Pfeifer). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: