Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 2:0Oceláři udeřili dvakrát v přesilovce a slaví první výhru v semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Růžička 1 : 0
29. Kovařčík 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli v sobotním úvodním semifinále play off nad Mladou Boleslaví 2:0 a ujali se v sérii vedení 1.0 na zápasy. Oceláři rozhodli o svém triumfu v prostřední dvacetiminutovce, kdy vstřelili při přesilových hrách dvě branky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Třince zleva Matěj Stránský, Tomáš Marcinko, Martin Růžička a Petr Vrána.

Článek
Fotogalerie

Oba týmy nastoupily ve stejných sestavách, v jakých ukončily už po čtvrtém utkání své čtvrtfinálové série. Více než týdenní přestávka se nijak na kvalitě hry neprojevila. Třinec byl v úvodní třetině střelecky aktivnější (16:10), ale gólmani Kacetl i Růžička chytali spolehlivě.

Zápas poznamenal začátek druhé třetiny, neboť Mladá Boleslav šla do tří na 33 a 51 sekund. První výhodě dvou mužů v poli předcházelo vyloučení Kousala za sekání na Růžičku, který následně faul i potrestal. Třinecký kanonýr zakončoval do prázdné branky po Vránově pasu.

Druhou přesilovku pět na tři nabídl Ocelářům Najman za vysokou hůl. Domácí ji nevyužili, ale už proti čtyřem se prosadil Michal Kovařčík tečí Freibergsovy střely od modré čáry. Mladá Boleslav si u gólu vzala trenérskou výzvu, ale původní verdikt platil. Třinec tím využil už desátou přesilovou hru v play off, ve které ještě v závěru prostřední třetiny trefil Špaček břevno. Na druhé straně zacinkal na tyč Zbořil.

Třetí gól domácích měli na hokejce na přelomu druhé a třetí třetiny útočníci elitní řady. Stránský ale zblízka, ač tísněný Jääskeläinenem, nepřehodil puk přes ležícího Růžičku. Hostující gólman poté kryl únik Růžičky.

Mladoboleslavský Flynn mohl ve 45. minutě snížit v početní převaze, ale z ostrého úhlu nezamířil přesně do odkryté branky. Hosté se nevzdávali a Kousalovu střelu zblízka vykopl Kacetl betonem ve svém nejlepším zákroku večera. Neinkasoval ani v téměř dvouminutové hře hostů bez brankáře a stejně jako předchozí sérii s Brnem začal čistým kontem.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy - 1. zápas:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Branky nahrávky: 26. Martin Růžička (P. Vrána, Hrňa), 29. M. Kovařčík (Freibergs, Martin Růžička). Rozhodčí: Hejduk, Jeřábek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Bez diváků.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - O. Kovařčík. Trenér: Varaďa.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Bernad, Dlapa - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Reklama

Související témata: