Hlavní obsah

Sparta - Teplice 7:2Sedm letenských kulí po 22 letech! Krejčí mladší stihl hattrick za šestnáct minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hložek 1 : 0
13. Krejčí 2 : 0
21. Jukl 2 : 1
24. Krejčí 3 : 1
28. Krejčí 4 : 1
53. Knapík (vlastní) 5 : 1
60. Polidar 6 : 1
61. Wiesner 7 : 1
81. Žitný 7 : 2
Záznam online reportáže

Bodová ztráta v Českých Budějovicích je zapomenuta. Fotbalisté pražské Sparty se po reprezentační přestávce vrátili ve velkém stylu a v utkání 25. kola Fortuna ligy rozstříleli Teplice 7:2 a na druhém místě tabulky snížili ztrátu na vedoucí Slavii na 13 bodů. Ladislav Krejčí mladší stihl za 16 minut hattrick. Letenští dali sedm gólů v samostatné české lize počtvrté a poprvé od září 1999, kdy zdolali České Budějovice 7:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kanonýr ze zápasu s Teplicemi - Ladislav Krejčí mladší.

Článek
Fotogalerie

Tak i slovenský reprezentant Hancko zůstal na letenské marodce. Alespoň na lavičku náhradníků už ale usedl Karlsson a Polidar poprvé v letošním roce nastoupil v základné sestavě Sparty.

Domácí hráli od začátku pohodový zápas. K jejich pohodě vydatně přispěl teplický brankář Němeček. Hned ve 3. minutě špatně vykopl, míč zachytil Hložek a bez váhání ho poslal do sítě. Osmnáctiletý reprezentant se vinou dlouhodobého zranění v lize trefil poprvé od 3. října.

Severočeši byli v defenzivě vůbec děraví. Toho využil Ladislav Krejčí mladší a za šestnáct minut od 13. do 29. nasázel hattrick. Nejprve se trefil hlavou po Dočkalově nadýchaném centru. Druhý gól dal také hlavou, centroval pro změnu Plavšič. A třetí z penalty po Juklově faulu na Wiesnera, když mu exekuci nezištně přenechal kapitán Dočkal.

Krejčí mohl litovat jediné věci, že klasický hattrick mu překazil právě Jukl. Po rozehraném rohu zůstal u zasní tyče zcela neobsazen a hlavou snižoval na 2:1. Hosté byli už do přestávky zralí na ručník. Pavelka trefil břevno, dvě velké šance neproměnil Hložek, rozjetý Krejčí měl také dvě další příležitosti...

Do druhé půle zraněného brankáře Němečka nahradil zkušený exsparťan Grigar, který si také užil své. Nejprve Plavšičův centr těsně před brankou tečoval Hložek a míč do vlastní sítě srazil Knapík. Dočkal s Hložkem pak připravili šestou branku Polidarovi. A jakmile Sparta začala střídat a šetřit síly pro náročný program, Karabec nahrál na první ligový gól Wiesnerovi.

Katastrofu Teplic mírnil střídající Žitný snižujícím druhým gólem utrápených hostů.

Fotbalová liga - 25. kolo:
Sparta Praha - FK Teplice 7:2 (4:1)
Branky: 13., 24. a 29. z pen. Ladislav Krejčí mladší, 3. Hložek, 53. vlastní Knapík, 60. Polidar, 61. Wiesner - 21. Jukl, 81. Žitný. Rozhodčí: Machálek - Horák, Kubr - Klíma (video). Bez diváků.
Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka (75. Vindheim), Polidar - Wiesner, Pavelka, Ladislav Krejčí mladší (66. Trávník), Dočkal (61. Karabec), Plavšič (61. Karlsson) - Hložek (66. O. Novotný). Trenér: Vrba.
Teplice: Němeček (46. Grigar) - Hyčka (38. Černý), Mazuch (38. Gabriel), Knapík, Droehnle - T. Kučera (71. Žitný), Mareček (85. Ljevakovič) - Kodad, Jukl, Moulis - Vukadinovič. Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: