Hlavní obsah

Dojatý Tvrdík! Šéfa Slavie dostalo uvítání v Londýně. Co se stalo?

Londýn/Praha

Dojatý. Možná se mu do očí draly i slzy. Nikoliv však smutku, ale štěstí. Předseda představenstva fotbalové Slavie byl úplně hotový, sotva vkročil na anglickou půdu. Po příletu do Londýna ho do kolen dostalo uvítání na letišti. Tam totiž slávisty pozdravil reprezentační záložník Tomáš Souček, který dříve válel v Edenu a nyní září v Premier League v barvách West Hamu. „Vidět legendu Tomáše Součka čekat na letišti na svůj klub, to Vás opravdu dojme," napsal Tvrdík na sociální sítě. Slavia se ve čtvrtek utká v Evropské lize s Arsenalem.

Foto: Facebook SK Slavia Praha, Facebook

Záložník West Hamu Tomáš Souček přišel přivítat hráče svého bývalého klubu - Slavie Praha - na londýnské letiště. Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík byl ze všeho dojatý, radost měli i všichni hráči.

Článek

Slavia dominuje české nejvyšší soutěži, skvěle si vede i v Evropské lize, kde se dostala už do čtvrtfinále. Tam ji ve čtvrtek večer čeká úvodní čtvrtfinále na půdě slavného Arsenalu. Červenobílí nejsou v pohodě. Tým trápí četná zranění, řeší se pozice brankáře a vše ještě umocňuje vývoj „kauzy Kúdela" spojené s údajným rasismem během odvetného zápasu na půdě skotských Rangers v Evropské lize. Z toho všeho musí mít Pražané zamotanou hlavu.

Jako balzám proto musel na všechny slávisty působit po příletu do Londýna Tomáš Souček, který přišel svého bývalého zaměstnavatele a klub svého srdce přivítat na letiště. Hotový byl z toho i Jaroslav Tvrdík. „Za svůj bohatý život jsem zažil hodně, ale tohle Vás opravdu dojme," připustil. „Slávistická rodina je absolutně nejvíc," dodal.

O tom, že má Souček Slavii stále v srdci, nemusí nikdo pochybovat. S klubem z Edenu je stále ve spojení, úspěchy v Evropské lize prožívá s klubem i prostřednictvím videohovorů, kdy je za pomoci telefonu s hráči přímo na hřišti. I když se teď pere v Premier League v barvách West Hamu o vstupenku do Ligy mistrů v příští sezoně, pořád drží palce i týmu Jindřicha Trpišovského.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený SK Slavia Praha (@slaviapraha)

Mistrovský klub na oplátku umístil Součkův dres do svého muzea a dá se říct, že Tomáš Souček je tak navždy zapsán zlatým písmem do historie Slavie.

Reklama

Související témata: