Hlavní obsah

Bayern - PSG 2:3Pařížané urvali výhru na Bayernu, Chelsea si zajistila slibný náskok proti Portu

Aktualizováno

Fotbalisté Paris Saint Germain zvítězili v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov 3:2 a částečně mu oplatili porážku 0:1 z loňského finále. O dvě branky se postaral útočník Kylian Mbappé. Bavorský celek nezužitkoval převahu, protože soupeře přestřílel jasně 31:6. Za postupem vykročila i Chelsea, která uspěla na neutrálním hřišti v Seville proti Portu 2:0. Odvety jsou na programu 13. dubna.

Sestřih utkání Ligy mistrů Bayern - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Svěřenci Maurizia Pochettina měli v Mnichově parádní vstup do zápasu a již po 149 vteřinách šli do vedení zásluhou Mbappého. Francouzský útočník vstřelil nejrychlejší gól ve vyřazovací fázi Ligy mistrů od roku 2010 a zároveň šestadvacátý v Lize mistrů.

Neuplynula ani půlhodina a hosté udeřili podruhé. Tentokrát si na další parádní Neymarovu přihrávku naběhl za obranu Marquinhos a zvýšil vedení Pařížanů. Kapitán PSG však brzy nato musel kvůli zranění střídat.

Bayern, jenž se musel zase vypořádat s absencí kanonýra Lewandowského, dlouho narážel na spolehlivého brankáře Navase. V první půli poslal na jeho branku šest střel, nicméně až ta poslední byla úspěšná: prosadil se po centru Pavarda razantně hlavičkující Choupo-Moting.

Ve druhé půli se mohli nejprve prosadit opět hosté, ale proti Neymarovi zasáhl skvěle Neuer. Jinak byli aktivnější úřadující šampioni. Jak proti Alabově střele, tak proti dalšímu pokusu Pavarda zasáhl spolehlivý Navas. Domácí kostarického brankáře překonali až po hodině hry, kdy si na přímý kop naskočil Müller a svým 48. gólem ve 123. zápase Ligy mistrů vyrovnal.

Jenže ani to Bayernu nestačilo. Hosté korunovali efektivitu 22 minut před koncem. Mbappé čtvrtou ránu PSG na branku přetavil ve třetí gól. Sám zaznamenal osmou trefu v tomto ročníku. Bayern už ze závěrečného tlaku nic nevytěžil a navzdory 12 střelám na bránu prohrál v Lize mistrů poprvé po 19 zápasech. Naopak PSG prolomilo čtyřzápasové čekání na triumf na hřišti německých celků.

Sestřih utkání Ligy mistrů Porto - ChelseaVideo: O2 TV Sport

Nadějný výsledek do odvety veze i Chelsea. Porto, přemožitele Juventusu, načal v první části Mason Mount a ve 22 letech a 87 dnech se stal nejmladším střelcem "Blues" ve vyřazovací fázi Ligy mistrů. Pět minut před koncem po chybě v obraně portugalského týmu pečetil vítězství Chilwell. Chelsea tak s Portem neprohrála už pošesté ze sedmi posledních vzájemných zápasů.

Úvodní čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - Paris St. Germain 2:3 (1:2)
Branky: 37. Choupo-Moting, 60. Müller - 3. a 68. Mbappé, 28. Marquinhos. Rozhodčí: Mateu Lahoz - Prieto, Del Palomar - Hernández (video, všichni Šp.). ŽK: Hernández, Kimmich, Boateng, Choupo-Moting - Draxler. Bez diváků.
Bayern: Neuer - Pavard, Süle (42. Boateng), Alaba, Hernández - Goretzka (33. Davies), Kimmich - Sané, Müller, Coman - Choupo-Moting. Trenér: Flick.
PSG: Navas - Dagba, Marquinhos (30. Herrera), Kimpembe, Diallo (46. Bakker) - Danilo, Gueye - Di Maria (71. Kean), Neymar (90. Rafinha), Draxler - Mbappé. Trenér: Pochettino.
Porto - Chelsea 0:2 (0:1) - hráno v Seville
Branky: 32. Mount, 85. Chilwell. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Gil (Pol.). ŽK: Mbemba, S. Conceicao, Grujič (všichni Porto). Bez diváků.
Porto: Marchesín - Manafá (83: F. Conceicao), F, Mbemba, Pepe, Sanusi - Corona, Grujič, Uribe, Otávio (84. Martinez Toni) - Marega (84. Viera), Luis Diaz. Trenér: S. Conceicao.
Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger - James (80. Silva), Jorginho, Kovačič (90.+2 Emerson), Chilvell - Mount (80. Kante), Havertz (65. Giroud), Werner (65. Pulišič). Trenér: Tuchel.

Reklama

Související témata: