Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 1:0Přišel, viděl, rozhodl. Mihálik poslal ze hry loňského finalistu poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Mihálik 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalisté Plzně postoupili do semifinále domácího poháru MOL Cupu. Viktoria ve čtvrtfinále udolala loňského finalistu Liberec 1:0 díky gólu střídajícího Ondřeje Mihálika z 87. minuty, pod který se podepsal velkou chybou brankář Filip Nguyen.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jakub Jugas z Liberce a Ondřej Mihálik z Plzně, který střílí vítěznou branku.

Článek
Fotogalerie

Jedinou velkou šanci opatrného prvního poločasu si ve 30. minutě vytvořila Plzeň. Beauguel nacentroval do pokutového území a Ba Louovu hlavičku zlikvidoval Nguyen.

Druhá půle dlouho pokračovala v podobném duchu jako ta úvodní. Domácí sice měli optickou převahu, ale Severočeši bezchybně bránili a nepouštěli soupeře ani do náznaků šancí. V 65. minutě Liberečtí zakončili ojedinělý brejk nepřesným pokusem střídajícího Mary.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jean-David Beauguel hlavičkuje obklopen hráči Liberce.

Když už se bojovný duel blížil k bezbrankovému výsledku a prodloužení, Plzeňští z nenápadné akce udeřili. Dlouhý výkop brankáře Hrušky prodloužil Beauguel hlavou, vybíhající Nguyen promáchnul a Mihálik míč snadno dostal do sítě. Domácí hráč se dočkal prvního gólu v sezoně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zdrcený brankář Filip Nguyen z Liberce po prohraném zápase v Plzni.

Západočeši tak Slovanu částečně oplatili dvě porážky v této prvoligové sezoně a vyhráli šestý soutěžní zápas po sobě. Do semifinále poháru prošli podruhé za sebou.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 87. Mihálik. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Flimmel. ŽK: Brabec, Ba Loua - Cancola, Pešek, J. Šulc, Mikula, Hoftych (trenér). Bez diváků.
Plzeň: Hruška - Havel, Kaša, Brabec, Limberský (82. Mihálik) - Bucha (67. Káčer), Kalvach, P. Šulc (58. Čermák) - Ba Loua, Beauguel, Falta. Trenér: Guľa.
Liberec: Nguyen - Fukala, Chaluš, Jugas, Mikula - Karafiát (90. Rabušic), Sadílek, Cancola (58. Mara) - Pešek (69. Koscelník), Rondič (69. Matoušek), Nečas (58. J. Šulc). Trenér: Hoftych.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články