Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 1:3Stav série 1:2Rychlý nástup pomohl Ocelářům. V semifinále urvali druhý bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Rodewald 0 : 1
13. Růžička 0 : 2
29. Šťastný 1 : 2
39. Roman 1 : 3
Záznam online reportáže

Dvě trefy v úvodní třetině nasměrovaly hokejisty Třince k triumfu na mladoboleslavském ledě. Oceláři vyhráli třetí bitvu semifinále play off 3:1 a v sérii vedou 2:1 na zápasy.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Martin Růžička z Třince (uprostřed) se raduje z vítězného gólu v utkání proti Mladé Boleslavi.

Článek

Vydařený nástup Slezanů určil ráz celého duelu. Kanaďan Rodewald procedil puk mezi Růžičkovými betony, když dostal zpoza branky krásný puk od Michaela Špačka. „Podíval jsem se okolo sebe a viděl, že byl Jack celkem volnej. Tak jsem se mu snažil trefit hokejku a naštěstí to vyšlo," popisoval v rozhovoru pro Českou televizi svoji důležitou asistenci 23letý útočník.

Boleslavským se vrátil do sestavy Francouz Claireaux, jenže v první třetině se jim nedařilo dostat do potřebného tlaku. Kousalovu teč i Strnadův pokus zneškodnil Kacetl. Gól tak padl znovu do jejich sítě, když Slezané ukázali tradiční sílu v přesilovkách. Využili hned první v zápase, když Růžička po pasu Stránského střelou zblízka zamířil po ledě přesně k levé tyči.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Mitchell Fillman z Mladé Boleslavi a Michal Kovařčík z Třince.

Středočeši se v prostřední části snažili o kontaktní zásah, který přišel ve 28. minutě. Šťastný pěknou ranou snížil a nalil týmu krev do žil. Boleslav byla v náporu, jenže hosté si gólem do šatny vzali dvoubrankové vedení zpět. Růžička ještě v úniku neuspěl, těsně před druhou přestávkou ovšem z dorážky dopravil kotouč do sítě Roman a Varaďova parta už náskok nepustila.

Stránský ještě v samém závěru, když Boleslavští zkusili hru v šesti, trefil místo prázdné branky pouze tyč a jeho další pokus byl zblokovaný. Odkrytou klec minul také třinecký brankář Kacetl, jenže Slezanům, v jejichž sestavě se poprvé v sérii objevil polský forvard Chmielewski, to vůbec nevadilo.

Po středečním vítězství je dělí od postupu dva kroky. Čtvrtý duel je na programu ve čtvrtek od 19 hodin znovu na ledě Bruslařů.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy - 3. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. D. Šťastný (Šidlík, Kotala) - 2. Rodewald (M. Špaček, M. Kovařčík), 13. M. Růžička (M. Stránský, P. Vrána), 39. M. Roman (Dravecký). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Bez diváků. Stav série: 1:2.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Šidlík, Ševc, Pláněk,Dlapa, Fillman, Bernad, Hrbas - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Trávníček. Trenéři: Rulík a Patera.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Freibergs, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Kurovský - Rodewald, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: