Hlavní obsah

Sparta rázně odmítla nástup na dovolenou! Boleslav srovnala sérii

mm, škvSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Sparta rezolutně odmítla předčasný konec sezony! Pražané v semifinále play off Tipsport extraligy proti Liberci odvrátili první mečbol přesvědčivou výhrou 5:0 a snížili stav série na 1:3 na zápasy. V sérii mezi Mladou Boleslaví a Třincem je stav 2:2 na zápasy. Po středeční prohře 1:3 dnes Středočeši soupeři oplatili stejnou mincí, po gólu si rozdělili rovnoměrně v každé třetině. Obě série pokračují v neděli pátými zápasy na ledě Sparty a Třince.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor pátého gólu Michal Řepík ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Liberec po sedmi výhrách v řadě poznal poprvé v letošním play off hořkost porážky! Spartě stejně jako ve středu vyšel úvod zápasu, první třetinu tentokrát ovládla 3:0. Výraznou oporou jí byl brankář Matěj Machovský, který kryl všech 27 střel domácích hráčů a vychytal první čisté konto v letošních vyřazovacích bojích. V závěrečné třetině ještě hosté podtrhli vysoké vítězství dalšími zásahy Rouska a Řepíka.

Série bude pokračovat v neděli na ledě Sparty, která čeká na titul od roku 2007, a je i po čtvrteční vysoké výhře v mimořádně složité situaci. Stav 0:3 na zápasy se v extralize v sériích na čtyři výhry ještě nikomu nepodařilo otočit.

Třinec si chtěl odvézt z Mladé Boleslavi dvě výhry, aby měl postupový mečbol. Znovu začal lépe a zásluhou trefy Matěje Stránského vedl, ale to bylo z jeho strany vše. Středočeši ještě v průběhu úvodní třetiny srovnali a ve druhé části vstřelil David Cienciala vítězný gól. Poslední slovo měl při power play hostů Martin Ševc.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy - 4. zápasy:
Liberec - Sparta 0:5
Branky: 9. Dvořáček, 9. R. Horák, 17. Košťálek, 44. Rousek, 55. Řepík
Stav série: 3:1.
Mladá Boleslav - Třinec 3:1
Branky: 17. Jääskeläinen, 26. Cienciala, 59. Ševc - 6. M. Stránský
Stav série: 2:2.
Další program play off - 5. zápasy, neděle 11. dubna:
14:00, Třinec - Mladá Boleslav (O2 TV),
17:00, Sparta - Liberec (ČT sport).

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice