Hlavní obsah

Hrdina Slavie Holeš o vyrovnávací trefě: Gól Arsenalu si budu pamatovat do konce života

Hrdinou fotbalové Slavie Praha se v úvodním duelu čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Arsenalu ve čtvrteční noci stal Tomáš Holeš. Bravurně se vypořádal s netradičním postem středního obránce, kde nastoupil z nouze, a ve čtvrté minutě nastavení pak prvním gólem v pohárové Evropě zařídil vyrovnání na 1:1.

Tomáš Holeš nastoupil poprvé na stoperu. Klobouk dolů, pěli na něj ódy spoluhráčiVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Gól na Arsenalu? To si budu pamatovat do konce života. Je to velký pocit štěstí. Cítil jsem pak obrovskou euforii," rozplýval se v rozhovoru pro Českou televizi obránce se sto osmdesáti centimetry jeden z nejmenších hráčů v kádru Pražanů.

V klíčovém okamžiku se prodral k centru po rohovém kopu Provoda, který na malém vápně přizvedl autor branky Arsenalu Pépé. „Já přitom neměl chodit na zadní tyčku. Ale snažil jsem se najít si míč. Lukáš Provod roh výborně kopnul, já prostě do centru jen skočil. A měl i štěstí, že Leno balon nevyrazil," promítal si před očima vyrovnávací okamžik Holeš.

Při absenci stoperů Kúdely s Delim měla Slavia obrovský problém s obsazením postu středního obránce vedle mladého Zimy. A podle očekávání padla volba na Holeše. „Moc variant nebylo. Přijal jsem jako fakt, že budu hrát stopera. Chtěl jsem hlavně pomoci týmu a zalepit díru po Ondřeji Kúdelovi," vyprávěl Holeš.

V poslední době nastupuje na pozici defenzivního záložníka, ale v minulosti hrál krajního obránce. „Na pozici stopera má člověk mnohem více rozehrávky a odpovědnosti je více, protože za mě nikdo nesmí zaběhnout," usmíval se Holeš.

Remízovým výsledkem byl nadšený. „Protože Arsenal byl nejtěžším soupeřem, na něhož jsme v Evropské lize narazili. Myslím, že po vyrovnání máme slušnou naději do odvety," neskrýval Holeš, že Slavia sní o semifinále.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Tomáš Holeš se v nastavení postaral o vyrovnání

Reklama

Související témata: