Hlavní obsah

Slovácko uhájilo třetí příčku! Plzeň ztratila v Karviné, Baník vládl v derby

Praha
Aktualizováno

Souboj o třetí příčku na dálku nic nezměnil, oba uchazeči vyhráli. Slovácko ve šlágru sobotního programu 26. kola fotbalové Fortuna ligy porazilo Liberec 1:0, Jablonec pak přehrál Zlín 3:1. Plzeň ztratila body v Karviné remízou 1:1. Baník se posunul na sedmou příčku tabulky vítězstvím 3:0 nad Opavou. Poslední Příbram pak prohrála s Olomoucí 0:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Pešek z Liberce a Jan Kalabiška ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Jablonec ve středu vypadl na Spartě z poháru, během soboty svedl na dálku bitvu o třetí příčku se Slováckem. Radův tým hostil Zlín, s nímž v lize 13x za sebou neprohrál a v posledních čtyřech zápasech zvítězil (bez inkasované branky). Statistiku podpořil dalším vítězstvím 3:1, takže se na třetí příčku posunul. Ovšem jen na pár hodin.

Sobotním šlágrem byl duel třetího Slovácka s pátým Libercem. Domácí se měli na pozoru, vyhráli jediný z posledních 14 vzájemných ligových zápasů. Slovan prohrál jediné z posledních devíti kol. V Uherském Hradišti ovšem statistika selhala. Slovácko má v poslední době lepší formu, Jurečkův gól z penalty mu k zisku zlatých tří bodů stačil.

Šestá Plzeň po výhře nad Libercem do semifinále MOL Cupu postoupila a natáhla vítěznou sérii na šest soutěžních utkání. Tentokrát ovšem ztratila body, v Karviné jen remizovala 1:1. Domácí dokonce vedli, Viktoria po přestávce vyrovnala. Jenže přestože se nastavovalo devět minut, hosté už vítězný gól přidat nedokázali a v bitvě o pohárové příčky zaváhali.

Poslední Příbram hrála s Olomoucí a podlehla jí 0:2. Středočeši tak od prosince již 15 kol za sebou nezvítězili. Rozhodl vlastní gól domácího Zorvana, druhý přidal Houska. Sigma se posunula na sedmou příčku.

Baníku se vzdalují pohárové příčky, v derby s předposlední Opavou nicméně neměl žádný problém. Ještě do přestávky stihl Zajíc dvěma trefami rozhodnout, po přestávce pak VAR posvětil i Buchtův gól. Po derby tak platí, že Ostrava prohrála jediný z posledních deseti vzájemných ligových zápasů.

Program 26. ligového kola:
Pátek
Pardubice - Bohemians 0:2
Sobota
Karviná - Plzeň 1:1
Branky: 13. Papadopulos - 52. Beauguel
Jablonec - Zlín 3:1
Branky: 48. Kubista, 51. Jovovič, 87. Považanec - 90.+3 Janetzký
Příbram - Olomouc 0:2
Branky: 74. vlastní Zorvan, 82. Houska
Ostrava - Opava 3:0
Branky: 14. a 29. Zajíc, 59. Buchta
Slovácko - Liberec 1:0
Branka: 66. z pen. Jurečka
Neděle
14:00 České Budějovice - Brno
16:00 Teplice - Mladá Boleslav
18:30 Slavia - Sparta

Reklama