Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 2:1Real dohrával v deseti, vedení nad Barcelonou ale udržel

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli v sobotu i druhé El Clásico v sezoně a po výhře 2:1 nad Barcelonou se posunuli do čela neúplné tabulky španělské ligy. Městský rival Atlético, se kterým má Real lepší vzájemnou bilanci, má stejně bodů a zápas k dobru.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Toni Kroos oslavuje se spoluhráči z Realu gól vstřelený Barceloně. Úspěšného střelce si v euforii osedlal Luka Modrič.

Článek

Skóre otevřel ve 14. minutě Karim Benzema, jenž si naběhl na centr z pravé strany a efektní patičkou překonal brankáře Ter Stegena. Francouzský útočník se stal za posledních dvacet let čtvrtým hráčem "Bílého baletu", který skóroval v sedmi ligových utkáních v řadě. Před ním to dokázali Cristiano Ronaldo, Gareth Bale a Ruud van Nistelrooij.

Druhý zásah přidal z přímého kopu Toni Kroos, jehož střele ale výrazně pomohla do sítě teč bránícího Sergina Desta. Snížení Barcelony zařídil Óscar Mingueza, na vyrovnání už ale Katalánci nedosáhli. A to i přesto, že v nastavení byl vyloučen domácí Casemiro a při závěrečném tlaku nastřelil střídající Moriba brankovou konstrukci.

Real tak ovládl i druhé El Clásico v sezoně, v říjnu zvítězil na stadionu Camp Nou 3:1. Barcelona poprvé od sezony 1977/78 podlehla svému odvěkému rivalovi třikrát v řadě a ztrácí na něj v tabulce ze třetího místa bod.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo
Getafe - Cádiz 0:1 (64. vlastní Timor)
Bilbao - Alavés 0:0
Eibar - Levante 0:1 (45.+2 De Frutos)
Real Madrid - FC Barcelona 2:1 (13. Benzema, 28. Kroos - 60. Mingueza)

Reklama

Související témata: