Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 4:2Stav série 3:3Mladá Boleslav odvrátila mečbol Třince. Boj o finále rozhodne sedmý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kotala 1 : 0
30. Růžička 1 : 1
35. Kousal 2 : 1
40. Najman 3 : 1
50. Freibergs 3 : 2
60. Kousal 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v šestém semifinále play off extraligy Třinec 4:2, vyrovnali stav série na 3:3 a vynutili si rozhodující sedmý zápas, který se uskuteční ve čtvrtek ve Slezsku. Dvěma góly se pod výhru Bruslařského klubu podepsal Pavel Kousal, dva body si připsali i Ondřej Najman a Martin Pláněk.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec druhého gólu Mladé Boleslavi Pavel Kousal (vpravo) se raduje se spoluhráčem Ondřejem Najmanem.

Článek
Fotogalerie

Domácí potřebovali k odvrácení konce sezony bezpodmínečně vyhrát, v úvodu však byli mírně nebezpečnější hosté. V 5. minutě se do slibné šance dostal obránce Doudera, brankář Růžička byl ale připraven.

Středočeši se výrazněji připomněli až ve 14. minutě, Zbořil však nedokázal ideálně zakončit. O minutu později se již Mladá Boleslav prosadila a poprvé v sérii vstřelila první gól. Kacetla překonal pohotově dorážející Kotala, Čtyřiadvacetiletý útočník byl ve čtvrtfinále nejlepším střelcem Bruslařů, v semifinále ale skóroval poprvé.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jakub Kotala z Boleslavi se raduje z prvního gólu v šestém semifinále proti Třinci.

Do druhé části vstoupili mnohem aktivněji Oceláři a podařilo se jim vyrovnat. Nejprve sice nevyužil další slibnou šanci Doudera, poté hosté nepotrestali faul Jana Stránského, ve 30. minutě se ale po individuální akci prosadil Martin Růžička.

Třinečtí pokračovali v ofenzivě, do další slibné příležitosti se dostal Rodewald a následně Slezané získali i další početní výhodu. Místo aby se dostali do vedení, sami inkasovali. Tři vteřiny před koncem oslabení se po ukázkovém přečíslení dva na jednoho zapsal mezi střelce Kousal.

Aktivně hrající čtvrtá formace domácích se navíc před odchodem do kabin postarala o další branku. Kacetla překonal Najman, jenž na předešlý gól Kousalovi nezištně přihrál.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Ondřej Dlapa z Mladé Boleslavi a Vladimír Dravecký z Třince během šestého semifinále play off.

Hned na začátku třetí třetiny mohl snížit Martin Růžička, jeho jmenovec v mladoboleslavské brance ale předvedl výborný zákrok. Domácí poté mohli své vedení pojistit v téměř dvouminutové přesilovce čtyři na tři, gól ale nedali.

Po vyrovnání počtu hráčů na ledě pokračoval Třinec v tlaku a v polovině třetí části se mu podařilo snížit na 2:3. Freibergsovu branku nezvrátila ani trenérská výzva domácích. Vyrovnat se hostům nepovedlo, naopak sami v závěru při přesilové hře povýšené odvoláním brankáře inkasovali počtvrté, Technický gól si připsal Kousal, kterého před možností zakončit do prázdné branky fauloval Matěj Stránský.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Kotala (D. Šťastný, Pláněk), 35. P. Kousal (O. Najman), 40. O. Najman (Pláněk, Dlapa), 60. P. Kousal - 30. M. Růžička (Jaroměřský), 50. Freibergs (P. Vrána, M. Stránský). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc J. Stránský (Ml. Boleslav) 10 min. Bez využití. V oslabení: 2:0. Stav série: 3:3.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Šidlík - D. Šťastný, Cienciala, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa

Reklama

Související témata: