Hlavní obsah

Skotská policie se chystá obvinit Kúdelu. Hrozí mu vězení, tvrdí Kamarův právník

Aktualizováno

Problémům obránce fotbalové SLavie Ondřeje Kúdely nejspíš ještě zdaleka není konec. Skotská policie potvrdila, že spis s jeho případem údajné rasistické urážky hráče Glasgow Rangers Glena Kamary byl odeslán prokuratuře. Podle Kamarova právníka Aamera Anwara se policie českého reprezentanta chystá obvinit a hrozit mu může až půlroční vězení.

Foto: Andrew Milligan, Reuters

Slávista Ondřej Kúdela během osudné konverzace s Glenem Kamarou z Rangers...

Článek

„Zaslali jsme spis prokurátorovi v souvislosti s vyšetřováním údajné rasistické urážky a ohlášeného napadení během zápasu Rangers a Slavie na Ibroxu v úterý 18. března 2021,“ stojí v tiskové zprávě skotské police.

Kúdela už ve středu dostal od UEFA za údajný prohřešek 10zápasový trest.

Kamarův právník Anwar vydal ve čtvrtek odpoledne prohlášení, v němž tvrdí, že skotská policie má dostatek důkazů pro trestní obvinění Kúdely z rasistického chování. A v případě, že bude uznán vinným, hrozí mu až půlroční vězení nebo pokuta.

„Je zklamáním, že až dosud pan Kúdela se skotskou policií vůbec nespolupracuje. Neabsolvoval ani jeden policejní výslech a nevypovídal. Důrazně naléháme na pana Kúdelu, aby začal s příslušnými orgány, které vyšetřování vedou, spolupracovat,“ píše Anwar.

„Naproti tomu Glen Kamara se skotskou policií plně spolupracuje a podal policistům úplnou výpověď v mojí kanceláři v pátek 9. dubna,“ dodal právník.

Proti jeho slovům se ohradil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík s tím, že Kúdela zatím neměl možnost vypovídat.

„Ondřej Kúdela byl po zranění ze zápasu reprezentace od 30. března do 13. dubna v pracovní neschopnosti a v péči lékařů Ústřední vojenské nemocnice Praha. Se skotskou policií byl a je připraven plně spolupracovat. Útoky na něj tvrdící opak jsou nechutné," napsal Tvrdík na twitteru.

Kúdelu zranil během kvalifikačního utkání ve Walesu o postup na MS zákrokem loktem do obličeje Gareth Bale, kterým českému zadákovi pohmoždil nos. Velšský fotbalista nebyl za zákrok nijak potrestán.

Měl by být Ondřej Kúdela za údajný rasismus v duelu s Glasgow Rangers odsouzen a jít do vězení?
Ano
3 %
Ne
97 %
Celkem hlasovalo 47154 čtenářů.

Reklama