Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 3:0Stav série 4:3Hokejisté Třince jsou opět ve finále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Růžička 1 : 0
60. Marcinko 2 : 0
60. Hrehorčák 3 : 0
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v sedmém semifinále play off extraligy Mladou Boleslav 3:0 a postoupili do finále, ve kterém se utkají s Libercem. O vítězství Ocelářů, kteří obhajují titul z roku 2019, rozhodl ve 47. minutě v přesilové hře pět na tři útočník Martin Růžička. Další dvě branky domácí přidali při závěrečné power play soupeře. Čtvrtým čistým kontem v play off a třetím v sérii se pod výhru Slezanů podepsal gólman Ondřej Kacetl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu, vlevo autor Martin Růžička.

Článek

Třinec postoupil do finále potřetí za sebou, boj o titul začne v neděli na ledě Ocelářů. Mladá Boleslav obsadí konečné čtvrté místo.

Trenéři domácích udělali po prohře v šestém zápase série několik změn v sestavě, do hry po zranění nasadili útočníka Ondřeje Kovařčíka.

V úvodu byli aktivnější Oceláři, brankář hostů Jan Růžička ale všechny pokusy bez problémů zlikvidoval. Mladoboleslavští se postupně osmělili a ve 13. minutě se jim podařilo dostat po dorážce Bičevskise puk za záda gólmana Kacetla. Domácí si ale vzali takzvanou trenérskou výzvu a rozhodčí po dlouhém sledování gól neuznali kvůli kontaktu útočníka Jana Stránského s Kacetlem před brankovištěm.

Vzápětí prošel za obranu hostů Rodewald, trefil však jen levou tyč. V závěru první třetiny mohl otevřít skóre Kotala, Kacetla ale nepřekonal a neujala se ani dorážka Šťastného.

Ve 26. minutě byl vyloučen Jaroměřský, hosté však první přesilovou hru nevyužili. Slibnou příležitost Claireauxe zlikvidoval Kacetl. Na druhé straně zahrozili Hrňa se Špačkem, bezbrankový stav ale nezměnili. Středočeši poté nepotrestali další faul Ocelářů a potvrdili, že přesilovky jim v sérii nejdou. Neproměnili ani jedinou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Wiliam Jack Rodewald (trefil tyčku) z Třince a brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička.

Při hře čtyři na čtyři ve 44. minutě se pokusil individuálně prosadit kapitán Ocelářů Vrána, Jan Růžička byl ale připraven

Ve 46. minutě byli v krátkém sledu vyloučeni Kousal se Strnadem a domácí dostali 1:29 minuty dlouhou výhodu přesilové hry pět na tři. Do brejku se však dostal Bičevskis, Kacetla ovšem nepřekonal. Vzápětí se prosadili domácí, když skóre otevřel Martin Růžička.

Následně duel skončil pro trenéra Bruslařů Pateru, který dostal osobní trest za fyzický kontakt s rozhodčím Hejdukem, když si stěžoval na nepotrestaný zákrok Marcinka na lotyšského útočníka při šanci předcházející gólu domácích.

V 54. minutě byl blízko vyrovnaní Strnad, trefil však jen horní tyč. Na brankové konstrukci skončila i Ševcova střela o minutu později. V závěru hosté riskovali bez brankáře, Ciencialovi se však vyrovnat nepodařilo a poté Třinec dvakrát trefil prázdnou branku.

Semifinále play off hokejové Tipsport extraligy - 7. zápas:
HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 47. M. Růžička (M. Špaček), 60. Marcinko, 60. Hrehorčák. Rozhodčí: Hejduk, Hodek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:4, navíc Patera (Mladá Boleslav) do konce utkání. Využití: 1:0. Bez diváků. Konečný stav série: 4:3.
Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa
Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Šidlík - D. Šťastný, Cienciala, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice