Hlavní obsah

Otevřeli nám oči, připustil Kolář po čtyřbrankovém přídělu

Hořký konec jarní cesty Evropskou ligou. Pro Slavii a jejího brankáře Ondřeje Koláře o to více. Vždyť liberecký rodák před čtyřmi týdny utrpěl v odvetě osmifinále na hřišti Glasgow Rangers otřes mozku, zlomeninu lebeční kosti a nosu, tržné rány. Ale dokázal se obdivuhodně vrátit. Nicméně při druhé čtvrtfinálové bitvě s Arsenalem inkasoval čtyři branky.

Bylo to ustrašený, báli jsme se hrát. Smutný konec pro nás, hodnotí brankář Ondřej KolářVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Dění okolo Kúdely a trestu od UEFA jsme probírali, ale výkon to neovlivnilo, říká Jindřich Trpišovský

Bylo to ustrašený, báli jsme se hrát. Smutný konec pro nás, hodnotí brankář Ondřej Kolář

Klobouk dolů, jak jsme to v Evropské lize zvládli. Bohužel s hořkým koncem, říká Tomáš Holeš

Bolí to hodně, ale s odstupem času o tom budeme přemýšlet jinak, věří Lukáš Provod

„Jsem smutný. Všichni jsme doufali, že dokážeme postoupit. Ale Arsenal ukázal, jak je to velký tým. Vstřelili nám rychlý gól, který sice sudí neuznali, ale vzápětí dali další," posteskl si Kolář nad nevydařeným vstupem do odvety čtvrtfinále.

Slavia během šesti minut inkasovala tři branky, čímž byl zápas prakticky rozhodnutý. „Při prvním gólu udělal Pepe slalom kolem našich obránců a přehodil. Pak přišla penalta. Já měl sice Lacazetteho nastudovaného a věděl, kam nejčastěji kope, jenže ukázal obrovskou chytrost, počkal si a dal míč na druhou stranu. Při třetí brance pak Saka vystřelil na přední tyč, zatímco já udělal úkrok na zadní a neměl šance reagovat," promítal se pohromu v rozmezí osmnácté až čtyřiadvacáté minuty Kolář. „Otevřeli nám oči tím, v jaké kvalitě hráli," smekl před výkonem protivníka.

Klobouk dolů, jak jsme to v Evropské lize zvládli. Bohužel s hořkým koncem, říká Tomáš HolešVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Kolářův start byl přitom nejistý, protože při úterním předzápasovém tréninku si lehce poranil rameno. „Dostal jsem tvrdou ránu a kloub se pohnul. Šlo o důsledek toho, že od zranění na hřišti Rangers prakticky netrénuji a chodím jen do utkání. Projevuje se pauza. Ale já věděl, že po drsném faulu se musím vrátit mezi tyče co nejdříve, abych byl v pohodě," vysvětloval Kolář.

Současně připomínal, že ve stínu čtyřgólového výprasku by nemělo zůstat předchozí vystoupení Slavie v letošním ročníku Evropské ligy, která prošla ze základní skupiny v konkurenci Beer Ševy, Nice a Leverkusenu, následně vyřadila Leicester a Rangers.

„Ukázali jsme, že jsme schopní prát se s nejlepšími týmy. Až do odvety s Arsenalem jsme totiž hráli výborně a zápasy zvládali takticky i herně. Asi nikdo by po našem prvním zápase v Beer Ševě tipoval, že budeme hrát čtvrtfinále," připomínal Kolář, že Slavia do soutěže vstoupila prohrou na izraelské půdě.

Dění okolo Kúdely a trestu od UEFA jsme probírali, ale výkon to neovlivnilo, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Bolí to hodně, ale s odstupem času o tom budeme přemýšlet jinak, věří Lukáš ProvodVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

Oznámkujte výkon Slavie v odvetě s Arsenalem jako ve škole (1- nejlepší, 5 - nejhorší)
1
3,9 %
2
1,3 %
3
5,6 %
4
15,9 %
5
73,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 41888 čtenářů.

Reklama

Související témata: