Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 1:1Další remíza pro Hanáky, Teplice bodovaly po dvou prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zifčák 1 : 0
50. Vukadinovič 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Olomouce hráli v 27. kole první ligy s Teplicemi nerozhodně 1:1. Hanáky poslal už ve čtvrté minutě do vedení Pavel Zifčák, ale v 50. minutě srovnal Vukadin Vukadinovič. Sigma doma v lize počtvrté za sebou nezvítězila a v sezoně nejvyšší soutěže už pojedenácté remizovala. Teplice bodovaly po dvou porážkách a před sestupovým pásmem mají čtyřbodový náskok na Brno, které čeká zápas až v neděli.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Robert Jukl z Teplic, Pavel Zifčák z Olomouce a Šimon Gabriel z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Sigma se dostala do vedení hned ve čtvrté minutě po povedeném signálu z rohového kopu. Zmrzlý po sklepnutí míče od Housky nacentroval přesně na Zifčáka, který usměrnil míč mezi tři tyče. Připsal si svůj druhý ligový gól.

Střelec úvodní branky se dostal k hlavičce také v 11. minutě po dlouhém nákopu Hubníka. V těžké pozici zády k bráně míč šikovně prodloužil a hostující gólman Čtvrtečka musel předvést dobrý zákrok.

V následujících 20 minutách se hra odehrávala zejména ve středu pole. Hosté se k první vážnější šanci dostali po půlhodině, Moulis však zpoza vápna zamířil nad. Hned o minutu později vypálil z podobné pozice domácí Chytil, jehož přízemní střela se odrazila od tyče a podél celé brankové čáry doskákala kolem druhé tyče do zámezí.

Chytil znovu ve velké šanci selhal

Houska vzápětí z levé strany zamířil vedle. V nastaveném čase prvního poločasu nasadil Látal na pravé straně "housle" Moulisovi a centrem na přední tyč našel Chytila, který v těžké pozici zamířil jen těsně vedle.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Olomouce bojovali ve 27. kole s Teplicemi

Vstup do druhého poločasu se více povedl Teplicím. Vukadinovič v 50. minutě za hranicí vápna napřáhl ke střele, míč se otřel o Beneše a zamířil mimo dosah brankáře Mandouse. Srbský útočník skóroval v české lize poprvé od července 2018. Tepličtí dali v Olomouci gól po pěti zápasech.

Vrátit vedení mohl vzápětí Olomouci González, jehož povedený pokus prolétl kousek kolem horního rohu. Aktivní španělský záložník vypálil také v 55. minutě, kdy Čtvrtečka jeho ránu k bližší tyči vytěsnil na roh. Po něm hlavičkoval Beneš, hrající 250. ligový duel, míč však po teči bránícího hráče skončil vedle.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Teplic se radují z branky

Stejně jako v úvodním dějství se hra po šancích na začátku poločasu srovnala a další větší možnosti nepřicházely. Až v 84. minutě přihrál Mihalík míč uvnitř vápna střídajícímu Slaměnovi, ale ten nastřelil jen hostujícího obránce. Vzájemný zápas skončil remízou potřetí za sebou, Teplice v lize Sigmu neporazily už 11 utkání.

27. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Teplice 1:1 (1:0)
Branky: 4. Zifčák - 50. Vukadinovič. Rozhodčí: Ginzel - Vodrážka, Poživil - Lerch (video). ŽK: Sladký, Zmrzlý, Houska - Droehnle, Gabriel, Kodad, Fortelný. Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Sladký (72. Slaměna), Hubník, Beneš - Radek Látal, Breite, Houska, González, Zmrzlý - Zifčák (78. Radič), Chytil (72. Mihalík). Trenér: Radoslav Látal.
Teplice: Čtvrtečka - Hyčka, Knapík, Gabriel, Droehnle (37. Černý) - Kodad (85. Trubač), Jukl, T. Kučera, Žitný (85. Ljevakovič), Moulis (76. Radosta) - Vukadinovič (76. Fortelný). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: