Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska získali druhý extraligový titul

Volejbalisté Karlovarska slaví druhý extraligový titul. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka porazili v rozhodujícím pátém finálovém utkání České Budějovice 3:1 po setech 25:15, 25:19, 20:25, 25:22 a sérii ovládli 3:2 na zápasy.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Volejbalisté Karlovarska slaví druhý extraligový titul.

Článek
Fotogalerie

Karlovarsko mohlo vyhrát ve třech zápasech, v prvním utkání zvítězilo doma 3:0 a poté v Českých Budějovicích 3:1. Ve třetím duelu ale nevyužilo na své palubovce mečbol, Jihostroj otočil na 3:2 a čtvrté utkání vyhrál 3:1. V pátém zápase bylo Karlovarsko úspěšnější.

"Vítězství je krásné. Kluci se dokázali zmobilizovat a parádně zápas odehrát," řekl trenér Novák v České televizi. "Je to určitě tým s potenciálem, velice silný do ofenzivy. V rozhodujících chvílích si dokázal pomoct obranou a věřím, že jeho výkon ještě poroste."

Ve své sedmileté historii Západočeši navázali na triumf z roku 2018. Pozici šampionů převzali právě od Jihočechů, kteří desátý titul získali v roce 2019. Loni byla soutěž ukončena kvůli koronaviru po základní části a mistr nebyl vyhlášen.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Poprvé ve finále začal na nahrávce Karlovarska kapitán Lukáš Ticháček, který šel první na podání a domácí rozjeli duel šestibodovou sérií. "Jsme rádi, že jsme takhle začali a povedla se nám šňůra," řekl smečař Lukáš Vašina, Západočeši se opírali razantně do servisu a po esu univerzála Patrika Indry vedli 11:4. Set získali s náskokem deseti bodů.

Ve stejném duchu začal i druhý set a Karlovarsko získalo rychle při Ticháčkově podání náskok 5:0. Trenér hostů René Dvořák se snažil míchat sestavou, ale nastartovat obrat se mu nepodařilo. Karlovarsko i druhý set dotáhlo jistě k výhře. "První dva sety jsme předvedli nejhorší výkon v sezoně, to nebylo hodné finále a nechápu, co jsme měli v hlavách," řekl kouč Dvořák.

"Necháváme je hrát, musíme zpřesnit hru a vyvarovat se chyb," nabádal budějovický univerzál Filip Rejlek. Karlovarsko ve třetím setu trošku vypadlo z rytmu, hůře podávalo a začalo chybovat. Budějovičtí zlepšili příjem, rázem získali energii a vykřesali naději.

Ve čtvrtém setu prohrávalo Karlovarsko o tři body, ale univerzál Indra, s 22 body nejlepší hráč utkání, srovnal smečí na 17:17. V koncovce rozhodla odvaha domácích, Vašinovo eso a úspěšný blok. Oslavy odstartovalo nepřesné Rejlkovo podání.

Volejbalová extraliga mužů, 5. zápas finále
Karlovarsko - České Budějovice 3:1 (15, 19, -20, 22)
Rozhodčí: Krtička, Rychlík. Čas: 107 min. Konečný stav série 3:2 na zápasy.

Reklama

Související témata: