Hlavní obsah

Novinky v Litvínově. Gerhát přidá další sezonu

Třináctou extraligovou sezonu v dresu Litvínova přidá František Gerhát. Slovenský hokejový útočník prodloužil s Vervou kontrakt, o čemž severočeský klub ve středu informoval v tiskové zprávě.

Foto: HC Verva Litvínov

Útočník František Gerhát pokračuje v Litvínově.

Článek

Třicetiletý forvard je v Litvínově nejdéle sloužícím cizincem. Do áčka se prosadil v roce 2009 a od té doby je věrný žlutočerným barvám. Před šesti lety pomohl klubu k historickému titulu a v loňském ročníku dosáhl mety 500 zápasů v české nejvyšší soutěži.

„Franta v klubu působí už řadu let, má stabilní výkony a je velmi platný do defenzívy. Je hodně vytěžovaný na oslabení a jsem rád, že bude v litvínovském dresu pokračovat i nadále," uvedl trenér Vladimír Országh.

Gerhát za Vervu celkově nastřádal 48 gólů a 77 nahrávek. V uplynulé základní části extraligy zaznamenal v 36 utkáních 11 bodů (3+8). „Franta je zkušený útočník, který je v Litvínově v podstatě domácím hráčem. Jsme rádi, že jsme se dohodli na nové smlouvě a věříme, že nám svou poctivou prací pomůže v nové sezoně k lepšímu umístění," prohlásil generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Reklama

Související témata: