Hlavní obsah

Utkání Slovácka s Brnem rozhodla penalta. Klíčový moment, chválí kouč Svědík Klimenta

Přišli o dvougólový náskok, ale o účast v evropských pohárech usilující fotbalisté Slovácka nakonec brněnského nováčka 4:2 přetlačili a po dvou ligových porážkách v řadě se vrátili na vítěznou vlnu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

„Pro nás je to strašně důležitá výhra," ví hradišťský trenér Martin Svědík, který však s výkonem svých svěřenců zdaleka stoprocentně spokojený nebyl. „V naší hře jsem viděl dost okének. Po dobrém úvodu jsme soupeři darovali zbytečnou desítku a po další naší chybě Brno dokonce vyrovnalo," vadí mu nedůslednosti v obraně.

Cení si, že jeho tým dokázal vzápětí zareagovat. „Rychlý Kliment se ve vápně skvěle natlačil před Dreksu, byla to jasná penalta. Střetnutí zlomila v náš prospěch," tvrdí Svědík.

Zkušený záložník Slovácka Vlastimil Daníček, který nastoupil poprvé po čtyřzápasové covidové pauze, ji bezpečně proměnil. „Věřil jsem si, a tak jsem se dohodl s Honzou Klimentem, že se exekuce ujmu. Zbrojovka nebyla snadným soupeřem, a my jsme si utkání navíc notně zkomplikovali. Vítězství jsme ale nakonec urvali. Potřebovali jsme ho jako sůl, protože další mužstva z popředí ligové tabulky teď vesměs bodují," zaznamenal.

Daníšek: Koronavirus mi dal zabrat

Daníček připouští, že pro něj nebylo snadné v době nemoci sledovat spoluhráče jen v televizi. „Koronavirus mi dal docela zabrat. Hlavně první tři dny. Přítelkyně a rodina se o mě ale postaraly. Jsem rád, že jsem už zase zpátky, a mohu týmu pomoct na hřišti," ulevilo se mu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Už je natěšený na atraktivní sobotní duel na stadionu rozjeté Plzně. „Bude to náročný zápas, ale my se proti Viktorce porveme o co nejlepší výsledek," má jasno.

Hradišťským fotbalistům však budou na západě Čech chybět zraněný Kalabiška i Divíšek s Jurečkou, kteří se v utkání s Brnem vykartovali. „Hlavně u Vaška Jurečky mě to štve, jeho žlutá byla naprosto zbytečná. Máme v dubnu hodně nahuštěný program a potřebujeme každého hráče. Jsem proto hodně rozladěný, pokuta ho zřejmě nemine," hrozí kouč Svědík.

Reklama

Související témata: