Hlavní obsah

Budějovice - Jablonec 0:2Doležal řádil a Jablonec odskočil Spartě. Dynamo dál čeká na výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Doležal 0 : 1
43. Doležal 0 : 2
Záznam online reportáže

Nejprve poslal míč do sítě po standardní situaci, poté využil chyby Havla. Útočník Martin Doležal dvěma zásahy zlomil domácí fotbalisty Českých Budějovic a obstaral Jabloneckým vítězství 2:0, díky němuž si Severočeši upevnili druhou příčku v ligové tabulce před druhou Spartou. Naopak Dynamo ani ve 29. kole nezaplašilo černou můru, jejich série čekání na výhru se protáhla už na jedenáct utkání.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vpravo je dvougólový střelec Martin Doležal z Jablonce.

Článek

Jako první se blýskl na Střeleckém ostrově hostující gólman Hanuš, který vytáhl technickou ránu Vaise k pravé tyči. Jihočeši prahli utnout čekání na výhru, jejich plány ale naboural rohový kop ze 17. minuty. Krob načechral balon na přední tyč, Kratochvíl ho hlavou prodloužil a naskakující Doležal rozvlnil síť.

Jablonečtí dál hrozili ze standardních situací. Krob zahrával přímý kop, Zelený se však nakonec k zakončení nedostal. Druhý gól přesto přidal, a to těsně před koncem poločasu. Havel hrubě chyboval, jeho zpětnou přihrávku zachytil Doležal, který udělal kličku brankáři Vorlovi a zblízka do odkryté brány neměl sebemenší potíže skórovat. Do kabiny mohlo jít Dynamo dokonce s tříbrankovým přídělem. Pleštil na hranici vápna vyhrál souboj s Novákem, následný lob proti vyběhnuvšímu Vorlovi ale skončil nad brankou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Marko Alvir z Českých Budějovic a Jaroslav Zelený z Jablonce.

Místo Vaise naskočil do druhé půli Mészáros a stal se důležitou postavou domácích. Brzy po jejím začátku ale nejprve toužil po hattricku Doležal, který v 52. minutě zblízka mířil o kousek vedle levé tyče. Budějovice se postupně rozjížděly a první slibné šance se dočkaly v 62. minutě, kdy Javorek elegantně patičkou posunul míč na Mészárose, jenž pálil nebezpečně vedle pravé tyče.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Patrik Brandner z Českých Budějovic, Dame Diop z Českých Budějovic, Ivan Schranz z Jablonce a Vojtěch Vorel z Českých Budějovic.

Největší příležitosti si ale Jihočeši vytvořili až v závěrečné čtvrt hodině, kdy Diop ranou po zemi protáhl Hanuše a pět minut před koncem Mészáros rozezvučel břevno. Radovat se alespoň z kontaktní trefy jim však nebylo přáno a jejich výsledková krize se prohlubuje.

29. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 0:2 (0:2)
Branky: 17. a 43. Doležal. Rozhodčí: Orel - Šimáček, Melichar - Adam (video). ŽK: Čavoš - Zelený, Schranz, Kratochvíl. Bez diváků.
Č. Budějovice: Vorel - Čolič, Králik, Havel, Novák - Brandner, Javorek, Čavoš (82. Valenta), Vais (46. Mészáros), Mršič (63. Diop) - Alvir. Trenér: Horejš.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (77. Smejkal), Považanec, Kratochvíl (90. R. Hrubý), Jovovič (87. Hübschman) - Schranz - Doležal (90. Chramosta). Trenér: Rada.

Reklama