Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 0:1A zase Sadílek! Severočeši znovu dobyli Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Wiesner 0 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav zůstává dál oblíbeným soupeřem Liberce. Slovan zvítězil na hřišti Středočechů díky Sadílkově gólu z prvního poločasu 1:0. Modrobílí tím zaokrouhlili sérii neporazitelnosti s Boleslaví na deset zápasů. Až na jedno utkání byly všechny vítězné. Liberec tak dál drží naději na postup do evropských pohárů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor jediného gólu zápasu Michal Sadílek z Liberce.

Článek

Severočeši v Boleslavi uspěli, přestože jim v útoku chyběl zraněný Rabušic a za čtyři žluté karty stojící Rondič. Na hrotu je zastoupil Matoušek, jenž nastoupil v základní sestavě modrobílých poprvé od prosince.

Domácí byli v úvodu první půle i jejím závěru nebezpečnější, do kabin však šli s mankem 0:1. Slovan svého soupeře zaskočil ve 26. minutě. Po autovém vhazování odhlavičkoval míč od branky Křapka, ale na hraně šestnáctky se k němu dostal Sadílek a z voleje ho levačkou napálil o zem přesně k tyči. Šeda skákavou střelu neviděl a zareagoval pozdě. Sice si na míč sáhl, ale vytěsnit mimo tyče ho nedokázal. Sadílek se trefil ve druhém zápase v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Kamso Mara z Liberce a Ladislav Takács z Mladé Boleslavi.

Více možností ke vstřelení gólu si ovšem vypracovala v první části Boleslav. Za zmínku stojí třeba ta v 11. minutě, kdy dobře našel z levé strany před brankou Klímu, ten však trefil jen Knoblocha. Před pauzou měl dvě šance Škoda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jan Šeda z Mladé Boleslavi.

Aktivněji zahájili domácí i po změně stra. Nejprve vystrašil po Preislerově přihrávce do vápna Knoblocha Purzitidis, z následného rohového kopu hlavičkoval z malého vápna jen nad břevno Takács.

Boleslav se tlačila za vyrovnáním, Liberec však pozorně bránil a sázel na rychlé protiútoky. V 56. minutě střílel Zmrhal, jeho pokus ovšem Knobloch v pohodě kryl. Tým kouče Karla Jarolíma držel míč, před branku se dostával postupnou kombinací, ale ve finální fázi mu chyběl větší klid a kvalita. V 86. minutě přesto mohl vyrovnat Budínský. Nádherně vystřelil, Kbobloch však vytáhl konečky prstů míč na pravou tyč své branky. Liberec v této sezoně po domácí výhře 3:0 vyhrál i na hřišti Boleslavi.

29. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 26. Sadílek. Rozhodčí: Berka - Leška, Poživil - Lerch (video). ŽK: Budínský, Jakub Klíma, Takács, Jarolím (trenér) - Knobloch. Bez diváků.
M. Boleslav: Šeda - Douděra, Křapka, Jakub Klíma, Preisler - Ladra (64. Malínský), Takács, Matějovský (83. Budínský), Zmrhal (73. Skalák) - Jiří Klíma (64. Drchal), Škoda. Trenér: Jarolím.
Liberec: Knobloch - Fukala, Karafiát, Purzitidis, Mikula - Mara, Faško, Sadílek (90.+1 Michal) - Koscelník, Matoušek (67. Diamé, 90.+1 Cancola), Mosquera (73. Nečas). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: