Hlavní obsah

Karviná - Příbram 0:1Příbram vyhrála v Karviné, na nesestupová místa ztrácí pět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Edrisa 0 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Příbrami ve 29. kole první ligy zvítězili na hřišti Karviné 1:0 a nadále se drží v boji o udržení v nejvyšší soutěži. Středočeši na předposledním místě tabulky na patnácté Teplice ztrácí pět bodů. O jedinou branku se postaral ve 12. minutě Edrisa Lubega. Karviná doma podlehla Příbrami poprvé v ligové historii a po druhé porážce za sebou zůstává jedenáctá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Příbrami se radují z prvního gólu proti Karviné.

Článek

Slezané dosud s Příbramí doma vyhráli všechny tři vzájemná ligová utkání, tentokrát však neměli dobrý začátek. Už ve 12. minutě si naběhl na Zorvanovu přihrávku za obranu Lubega a svou druhou brankou v české nejvyšší soutěži poslal hosty do vedení. Svěřenci kouče Valachoviče navíc prolomili proti Karviné třízápasovou sérii bez vstřelené branky.

Domácí se následně proti pozorné obraně prosazovali jen těžko a nejblíže vyrovnání byl v první půli Bartošák, jeho pokus však zlikvidoval brankář Šiman. Příbramský brankář si brzy na to poradil i se střelou Qoseho.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Bartošák z Karviné a Tomáš Pilík z Příbrami.

Karvinský trenér Weber se snažil hru po přestávce oživit dvojnásobným střídáním a Slezané svého soupeře zatlačili. Hned v 51. minutě se ocitl sám před Šimanem střídající Haša, ale jeho nevýrazný pokus příbramský gólman snadno zneškodnil. Neprosadil se o chvíli později ani hlavičkující Papadopulos.

Po hodině hry domácí reklamovali pokutový kop po zákroku na Čmelíka, rozhodčí Černý ho však po konzultaci s videorozhodčím neodpískal. Karvinský záložník však byl i nadále aktivní a 21 minut před koncem ho na hranici pokutového území zastavil nedovoleně Nový. Rozhodčí v první chvíli nařídil penaltu, po zhlédnutí videa však svůj verdikt opravil na přímý kop a obránci Příbrami udělil červenou kartu. Bartošák ale po následné střele trefil jen břevno.

Karviná v početní výhodě ještě zesílila svůj nápor, ale jak proti střele Qoseho, tak po následném rohovém kopu a hlavičce Papadopulose skvěle zasáhl Šiman. Na porážce Slezanů nic nezměnilo ani sedmiminutové nastavení, při němž příbramský brankář zlikvidoval další Hašův pokus. Příbram venku podruhé za sebou zvítězila 1:0.

29. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - 1. FK Příbram 0:1 (0:1)
Branka: 12. Lubega. Rozhodčí: Černý - Dresler, Váňa - Denev (video). ŽK: Dramé, Mikuš - Šiman. ČK: 72. Nový (Příbram). Bez diváků.
Karviná: Ciupa - Mikuš, Šindelář (84. Janečka), Dramé (46. Haša), Mazáň (46. Jursa) - Mangabeira, Qose - Sinjavskij (67. Ostrák), Čmelík, Bartošák - Papadopulos. Trenér: Weber.
Příbram: Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Pilík, Obdržal (89. Voltr), Tregler, Zorvan (73. Kvída), Antwi (65. Vávra) - Lubega. Trenér. Valachovič.

Reklama

Související témata: