Hlavní obsah

Sparta - Opava 4:2Hattrick pro Šilhavého, talent Hložek už zase pálí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Hložek 1 : 0
26. Plavšič 2 : 0
53. Hložek 3 : 0
62. Žídek 3 : 1
74. Hložek 4 : 1
82. Helešic 4 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Povinnost je splněna, sezona se bude lámat jindy. Fotbalisté pražské Sparty v utkání 29. kola Fortuna ligy porazili poslední Opavu 4:2 a ztrácejí jeden bod na druhý Jablonec. Čekání na vstřelený gól rázně ukončil mladý reprezentant Hložek, který před zraky kouče národního týmu Šilhavého nasázel hattrick, a ještě si připsal asistenci. Hložek se ve věku 18 let a 274 dní stal nejmladším autorem hattricku v samostatné české lize. Slezané ztrácejí na nesestupové příčky již deset bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Adam Hložek (vpředu) a Srdjan Plavšič slaví gól proti Opavě.

Článek
Fotogalerie

Letenským se znovu o něco rozrostla marodka, na kterou přibyli Polidar, Krejčí starší a Souček. Na rozdíl od remízy s Pardubicemi se pak do základní sestavy vrátil Čelůstka a vešel se do ní i mladý Karabec.

Slezané už jsou pomalu smířeni se sestupem. Také na Letné se ocitli pod tlakem a brzy inkasovali. Wiesner si počkal na Dočkala, kapitán poslal před branku nadýchaný centr a Hložek hlavou otevřel skóre. Osmnáctiletý talent se trefil poprvé od kanonády proti Teplicím na začátku dubna. Při dopadu přes Harazima tvrdě narazil a musel být ošetřen, na hřiště se ovšem brzy vrátil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Adam Hložek oslavuje druhý gól proti Opavě.

Mohl tak sehrát důležitou roli při druhé gólové akci. Jejím původcem byl další teenager Vitík, který jistě zastavil útok Opavy, za obranu ideálně vysunul Hložka a po jeho finální přihrávce Plavšič ve skluzu poslal míč do opuštěné branky.

Ve středu Spartě poločasové vedení 2:0 proti Pardubicím nestačilo, doma vedení po přestávce pro jistotu zvýšili. Otevřené obrany hostů využil Karabec a vysunul do sóla Wiesnera. Mohl zakončovat sám a dát gól ve třetím kole v řadě, ale ještě nezištně přihrál před odkrytou branku, odkud se znovu trefil Hložek.

Slezané si připsali také trefu, centr střídajícího Holíka hlavou zužitkoval Žídek. Chvíli poté navíc hlavičkoval těsně vedle. Drama se ovšem nekonalo. Karabec s Hanckem připravili šanci pro muže zápasu a Hložek završil hattrick. Domácí pak byli v obraně příliš ležérní a Helešic je podruhé vytrestal.

Sparta nicméně povinné tři body získala, příště v Liberci ji čeká mnohem těžší mise...

Fotbalová liga - 29. kolo:
Sparta Praha - SFC Opava 4:2 (2:0)
Branky: 16., 53. a 74. Hložek, 26. Plavšič - 61. Žídek, 82. Helešic. Rozhodčí: Petřík - Vodrážka, Novák - Berka (video). ŽK: Wiesner, Dočkal - Nešický, Žídek, Smola. Bez diváků.
Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko - Wiesner (66. Karlsson), Pavelka, Dočkal, Karabec (83. Trávník), Plavšič (78. Minčev) - Hložek (78. O. Novotný). Trenér: Vrba.
Opava: Digaňa - Harazim, Didiba, Hnaníček, Žídek - Večerka, Řezníček (71. Helešic) - Mondek (71. Rataj), Nešický (59. Hellebrand), Kania (59. L. Holík) - Juřena (59. Smola). Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata: