Hlavní obsah

Majitel Spotify chce koupit Arsenal! Pomoci mu mají klubové legendy

Londýn/Praha

V průběhu fanouškovských protestů proti konceptu superligy a majitelům zúčastněných klubů se objevila řada nových potenciálních vlastníků. Jedním z nich byl například bojovník UFC Conor McGregor, který uvažoval o koupi Manchesteru United. Teď je ve hře zakladatel a majitel hudební aplikace Spotify Daniel Ek, který jeví zájem o Arsenal.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Minoritní vlastník Arsenalu Stan Kroenke

Článek

Zdálo se, že jde o další nadsázku, poté, co švédský podnikatel a dlouholetý fanoušek klubu Daniel Ek na Twitteru zveřejnil, že má zájem svůj milovný klub koupit. Podle britských médií se však chystá oficiální nabídka, kterou má Ek předložit současnému majiteli Stanu Kroenkeovi.

Po řadě protestů proti americké rodině Kroenkeů, která Arsenal vlastní, ujišťoval Josh Koenke, syn majoritního akcionáře, že vůbec nemají zájem klub prodávat. Jenže tlak veřejnosti sílí a nabídka Eka se zdá reálná.

Pomáhat švédskému podnikateli mají podle britských médií tři bývalé legendy Arsenalu - útočníci Thierry Henry a Dennis Bergkamp a záložník Patrick Vieira. Spoluúčast takových zvučných jmen klubu by měla na amerického miliardáře vytvořit tlak.

Pokud uspějí, mohli by se na Emirates Stadium vrátit v nových, zatím blíže nespecifikovaných, rolích. Velkou roli na případné koupi budou hrát samozřejmě také peníze. Odhadované jmění Eka je kolem 100 miliard korun. Hodnota podílu Kroenkeho v Arsenalu je zhruba 60 miliard.

Pokud by Kroenke, který mimo jiné vlastní rovněž Colorado Avalanche v NHL, ustoupil, jednalo by se zřejmě o fotbalovou revoluci.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články