Hlavní obsah

Plzeň - Teplice 1:0Plzeň je ve finále, triumf nad Teplicemi jí vystřelil Havel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
76. Havel 1 : 0
Záznam online reportáže

Prvním finalistou fotbalového MOL Cupu se stala Plzeň. Ve středečním semifinále porazila v Doosan Aréně Teplice gólem obránce Milana Havla (1:0). O trofej se střetne s vítězem derby Sparta - Slavia, bude mít výhodu domácího prostředí. Zápas se nakonec odehrál bez diváků. Ministerstvo zdravotnictví totiž pár hodin před výkopem upřesnilo, že možnost zaplnit z deseti procent hlediště platí až od nadcházejícího ligového kola.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují v semifinále poháru z gólu Teplicím, který vstřelil Milan Havel.

Článek

Zraněními zdecimovaní Severočeši, kteří v lize hrají o holý život, vsadili podle očekávání na defenzívní noty. Favoritovi v úvodní dvacetiminutovce nedovolili vůbec nic. Teprve potom se domácí začali v útoku prosazovat. Ve 22. minutě si Šulc naskočil na malém vápně na centr, hlavičkoval vedle. Vzápětí se chytal za hlavu Káčer. Grigar vyrazil míč po centru ze strany k jeho nohám, slovenský záložník minul odkrytou branku.

Skórovat mohl následně Falta, proti jeho pohotové ráně vytáhl Grigar skvělý zákrok. Před přestávkou zahrozil ještě plzeňský kapitán Brabec, když po rohovém kopu pálil těsně vedle.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jan Knapík z Teplic, Jean-David Beauguel z Plzně a Jan Hošek z Teplic v pohárovém semifinále.

Zkraje druhého poločasu spálil obrovskou šanci Beauguel, kterému přilétl do malého vápna centr přímo na nohu. Trefil však Grigara.

Dál pokračovalo plzeňské dobývání desetičlenného teplického valu. Otevřít ho mohl Havel, z výhodné pozice ale volejem přestřelil jižní tribunu. Plzeňský obránce ale v 76. minutě všechno napravil. Střídající Ondráček trefil hlavou tyč, balon se odrazil přímo k Havlovi, na kterého zívala prázdná brána. Nemohl ji minout. Díky jeho brance si Západočeši zahrají po sedmi letech finále domácího poháru.

Semifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Viktoria Plzeň - FK Teplice 1:0 (0:0)
Branka: 76. Havel. Rozhodčí: Orel - Flimmel, Vaňkát - Hocek (video). ŽK: Kopic - Mareček. Bez diváků.
Plzeň: Staněk - Havel, Kaša, Brabec, Hybš - Káčer, Kalvach, Šulc (90. Hořava) - Ba Loua (80. Mihálik), Beauguel (70. Ondrášek), Falta (46. Kopic). Trenér: Guľa.
Teplice: Grigar - Vondrášek (65. Vukadinovič), Knapík, Mazuch, Droehnle (78. Kodad) - Mareček, Jukl (83. Kováč), Ljevakovič (83. Šup) - Hyčka, Moulis, Radosta (65. Černý). Trenér: R. Kučera.

Reklama

Související témata: