Hlavní obsah

Muchová - Ósakaová 6:4, 3:6, 6:1Senzace a trapas! Muchová vyřadila světovou dvojku, Plíšková dostala kanára a končí

Madrid/Praha
Aktualizováno

Neskutečný výkon na prestižním turnaji v Madridu posunul Karolínu Muchovou do 3. kola. Mladá Češka porazila grandslamovou šampionku Naomi Ósakaovou po boji 2:1 na sety. O překvapení se postarala i druhá Češka - Karolína Plíšková. Ruska Anastasia Pavljučenkovová turnajové šestce uštědřila v první sadě kanára a navrch měla i v setu druhém, takže Plíšková na turnaji končí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 2. kola tenisového turnaje v Madridu mezi Karolínou Muchovou a Naomi ÓsakaovouVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Nejdříve svou senzační hrou Muchová vyřadila Číňanku Wang Čchiang 6:1 a 6:3. Ve druhém kole na ni čekala světová dvojka Ósakaová, se kterou se naposledy utkala loni na US Open. Česká tenistka předvedla parádní hru a vyhrála 2:1 na sety (6:4, 3:6 a 6:1). Ve 3. kole narazí na vítězsku duelu Sakkariová – Kontaveitová.

"Neřekla bych, že je to pro mě překvapení, ale výhry si cením," uvedla na on-line tiskové konferenci světová dvacítka Muchová po výhře nad čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou. "Byl to těžký zápas, ale byla jsem připravena se vším, co jsem měla, a využít všechny své zbraně a jsem nadšená, že to fungovalo," podotkla s úsměvem.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Česká tenistka Karolína Muchová se raduje z výhry na turnaji v Madridu, když vyřadila světovou dvojku Naomi Ósakaovou.

Čtyřiadvacetiletá Muchová, jež se teprve před týdnem vrátila do hry po dvouměsíční léčbě břišního svalu, Ósakaovou od začátku přehrávala a v sebevědomém výkonu pokračovala do poloviny druhé sady. "Na začátku jsem dobře servírovala, pomáhala si přímými body a snažila se Naomi hodně rozběhat. To byla moje taktika," řekla Muchová.

Stejně jako v prvním setu i ve druhém soupeřce prolomila ve třetím gamu podání, pak ale vypadla ze hry. Zatímco Japonka zlepšila své podání a méně chybovala. "Když byla Naomi brejk dole, tak začala hrát o dost agresivněji a úplně mě ubila, řekla bych," komentovala Muchová obrat. Dvakrát přišla o servis a musela zabojovat ve třetím setu.

I v něm šla ale hned v úvodu díky třetímu využitému brejkbolu do vedení a soupeřku už zpět nepustila. "Vrátila jsem se zpět ke své hře, hrála jsem víc úhly, snažila se ji rozběhat, variovat servis a fungovalo to až do konce zápasu," pochvalovala si Muchová.

Při svém podání ztratila jen dva fiftýny, úřadující šampionce Australian Open naopak sebrala podání ještě jednou a po necelých dvou hodinách získala potřetí v této sezoně skalp hráčky z první desítky světového žebříčku.

Plíšková neuhrála ani set

Karolína Plíšková v prvním kole po dvouhodinovém boji zdolala 5:7, 6:3, 6:2 mladou Američanku Cori Gauffovou. V druhém kole už ale česká tenistka nepředvedla optimální výkon. V první sadě neuhrála ani game a dostala kanára, Pavljučenkovová téměř nekazila a diktovala dění na kurtu. Plíšková se nemohla opřít o svou největší zbraň podání, při svém servisu uhrála pouze tři fiftýny

Ruska uhrála i sedmý game v řadě a začala brejkem druhý set, pak se teprve Plíšková probrala. Pavljučenkovové sebrala podání a vyrovnanou hru udržela až do závěru sady. Za stavu 5:5 ale opět přišla o podání a soupeřka nabídnutou šanci využila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 2. kola tenisového turnaje v Madridu mezi Karolínou Plíškovou a Anastasií PavljučenkovovouVideo: sntv

Plíšková duel nezvládla ani psychicky a za nepříznivého stavu házela raketou. S Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou prohrála druhý zápas v řadě. Předchozích šest duelů přitom se stejnou soupeřkou vyhrála.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Konec. Česká tenistka Karolína Plíšková v Madridu dohrála ve druhém kole.

Basilašvili získal titul v Mnichově

Gruzínský tenista Nikoloz Basilašvili získal na antukovém turnaji v Mnichově pátý titul v kariéře. Domácího Jana-Lennarda Struffa, jenž hrál v jednatřiceti letech finále na okruhu ATP poprvé, zdolal za necelou hodinu a půl 6:4, 7:6.

Basilašvili si o titul zahrál posedmé a i díky většímu klidu sebral soupeři hned v prvním gamu podání. To byl nakonec jediný úspěšný brejkbol finálového zápasu, který byl v úvodním setu na půlhodinu přerušen kvůli dešti. Ve druhém setu si sice jeden brejkbol vypracoval i Struff, ale neproměnil ho a ani při svém 171. turnajovém startu na okruhu ATP či grandslamu titul nezískal. Basilašvili zápas rozhodl v tie-breaku poměrem 7:5.

"Nebylo to snadné a v závěru dokonce supertěsné. S Janem to nikdy není lehké, je to velký bojovník a má výborný servis. Jsem superšťastný, vypadá to, že mi podmínky v Německu sedí. Tohle je můj pátý titul a do dalších turnajů mi dodá sebevědomí," řekl na kurtu pátý nasazený Basilašvili, jenž dvě z předchozích čtyř trofejí získal na antuce v Hamburku. Za dnešní titul získal vedle prémie i vůz BMW.

Ramos: třetí titul na antuce

Španělský tenista Albert Ramos desáté finále na okruhu ATP proměnil ve třetí titul. V Estorilu zdolal ve finále Brita Camerona Norrieho 4:6, 6:3, 7:6 a i třetí trofej získal na antukovém povrchu. Třiatřicetiletý Ramos předloni vyhrál turnaj v Gstaadu a v roce 2016 ve švédském Bastadu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Tenisový turnaj v Madridu
Dvouhra žen - 2. kolo
Muchová (ČR) - Ósakaová (2-Jap.) 6:4, 3:6, 6:1
Ka. Plíšková (6-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.) 0:6, 5:7
Sakkariová (16-Řec.) - Kontaveitová (Est.) 6:3, 6:1
Sabalenková (5-Běl.) - Kasatkinová (Rus.) 6:3, 6:3
Halepová (3-Rum.) - Čeng Saj-saj (Čína) 6:0, 6:4
Bradyová (11-USA) - Ostapenková (Lot.) 6:2, 6:1
Pegulaová (USA) - Azarenková (12-Běl.) bez boje
Mertensová (13-Belg.) - Rybakinová (Kaz.) 7:6 (7:4), 7:5
Turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):
Muži (dotace 3 226 325 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Shapovalov (11-Kan.) - Lajovič (Srb.) 6:1, 6:3
Paul (USA) - Martínez (Šp.) 6:4, 7:5
Bublik (Kaz.) - Fucsovics (Maď.) 7:6 (7:5), 6:3
De Minaur (Austr.) - Munar (Šp.) 4:6, 7:5, 6:1.
Turnaj mužů v Mnichově (antuka, dotace 481 270 eur):
Dvouhra - finále:
Basilašvili (5-Gruz.) - Struff (7-Něm.) 6:4, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Koolhof, Krawietz (1-Niz./Něm.) - Gille, Vliegen (3-Belg.) 4:6, 6:4, 10:5.
Turnaj mužů v Estorilu (antuka, dotace 481 270 eur):
Dvouhra - finále:
Ramos (7-Šp.) - Norrie (Brit.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:3).
Čtyřhra - finále:
Nys, Pütz (Mon./Něm.) - Bambridge, Inglot (Brit.) 7:5, 3:6, 10:3.
Turnaj mužů Ostrava Open 2021, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 44 820 eur):
Dvouhra - finále:
Bonzi (3-Fr.) - Olivo (Arg.) 6:4, 6:4
Turnaj ITF v Monastiru v Tunisku (antuka, dotace 15 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kilnarová (3-ČR) - Vismaneová (5-Lot.) 6:4, 7:6 (7:5)

Reklama