Hlavní obsah

Syn bývalého střelce Sparty se konečně dočkal. Radost mu ale zkalil Bartošák

Dlouhý půst přece jen utnul. Útočník Pavel Černý v první půli domácího souboje s Karvinou bleskově odpověděl hlavou na penaltu Albánce Qoseho a v jubilejním třicátém kole tak šestatřicetiletý fotbalista konečně poznal, jak chutná prvoligový gól v pardubickém dresu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva Pavel Černý z Pardubic v souboji s Giglim Ndefem z Karviné.

Článek

„Přiklonilo se ke mně štěstíčko. Věděl jsem, že jednou to snad už musí přijít. Doufám, že nebude můj poslední," usmíval se syn bývalého šutéra Hradce Králové, Sparty nebo japonské Hirošimy. S tátou ale bezprostředně po utkání trefu neprobíral. „Měl jsem doteď vypnutej mobil. Asi po cestě domů si budeme volat. Vždycky zápas zhodnotíme jednou nebo dvěma větami, a to je asi tak všechno," tvrdil.

Na hřišti pracuje pro mužstvo, sklepává míče pro rychlé spoluhráče. V základní sestavě dostává důvěru, byť se o pardubickou produktivitu staral v tomto ročníku hlavně jeho o patnáct let mladší parťák David Huf, jenž stihl po vážném zranění z loňské sezony nasázet už devět branek. Řadu z nich jako hráč z lavičky, kdy střídal právě Černého.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Christián Herc z Karviné sleduje míč před brankářem Pardubic Jiřím Letáčkem v utkání 30. kola Fortuna ligy.

„Mezi sebou nemáme sebemenší problém. Píšeme si i po tréninku. Občas se Davidovi snažím něco poradit. Jsem rád, že se mu tak daří. Když se trenéři rozhodnou, že bude platný už od začátku zápasu, tak to vezmu s pokorou. Vidím, jak se zlepšuje a jak je gólovej," říká Černý.

V lize pálil vůbec poprvé od 1. dubna 2017, kdy ještě za hradecké Votroky skóroval ve Zlíně. „Dotlačil jsem to tam tehdy z malýho „mlíka"," vzpomínal matador Východočechů. Zatímco v Baťově městě slavil výhru 3:1, tentokrát mu radost kalil finální výsledek. Po zásahu Cadua z pokutového kopu totiž Slezanům v závěru trefil remízu 2:2 Bartošák, když poslal míč po zemi k tyči.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Pardubic Jiří Letáček inkasuje gól v utkání 30. kola Fortuna ligy.

„Čekal jsem, kam se postaví gólman. Stál přesně uprostřed brány. Ještě jsem říkal klukům, aby šli k sobě blíž, ať nevidí vůbec a pak jsem byl rozhodnutý, že pošlu balon na jeho stranu. Poslední ve zdi stál myslím Haša, chtěl jsem to trefit kolem něj," líčil spokojeně obránce Karviné, která se získaným bodem s definitivní jistotou už udržela mezi elitou.

Reklama

Související témata: