Hlavní obsah

Desítky slávistických fanoušků se sešly před Edenem k oslavě titulu

Navzdory protikoronavirovým opatřením se několik desítek fanoušků fotbalistů Slavie sešlo před stadionem v Edenu k oslavě třetího titulu za sebou. Policisté proti nim nemuseli zasahovat. Kvůli zákazu hromadných akcí nemohla proběhnout tradiční oslava s příznivci, která se v posledních letech konala před slávistickým stadionem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie a brankář Přemysl Kovář během oslavy zisku mistrovského titulu po utkání s Plzní.

Článek
Fotogalerie

"Červenobílí" díky remíze Sparty v Liberci 2:2 získali jistotu titulu už před večerním duelem 30. ligového kola s Plzní, kterou rozstříleli 5:1. Desítky příznivců se sešly před obchodem "Tribuna Sever", odkud sledovaly zápas v televizi a bouřlivě oslavovaly každý gól svého týmu.

Po závěrečném hvizdu se u železniční zastávky Eden, ležící vedle stadionu, spustil několikavteřinový ohňostroj. Příznivci tam použili zakázanou pyrotechniku a až po třetí výzvě policie upustili od jejího používání. Poté se začali postupně rozcházet. Na klid dohlíželi i těžkooděnci se psy.

Slávističtí hráči a trenéři včetně šéfa Jaroslava Tvrdíka se po duelu s Viktorií sešli ve středovém kruhu a následně se rozběhli k tribuně Sever, kde sídlí "kotel". Na stadiony se tento víkend poprvé od 4. října vrátila část fanoušků, kteří mohli zaplnit 10 procent kapacity. V Edenu se do hlediště dostalo 1486 lidí. Příznivci i po závěrečném hvizdu zůstali spořádaně v ochozech s nasazenými respirátory.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Fanoušci Slavie Praha slaví zisk titulu po utkání s Plzní.

Domácí "kotel" vyvolával po zápase mimo jiné jméno stopera Ondřeje Kúdely, který minulý měsíc dostal od UEFA desetizápasový trest kvůli údajnému rasismu na adresu záložníka Glasgow Rangers Glena Kamary. Náhradní brankář Přemysl Kovář dovedl Kúdelu před fanoušky, kteří ho vyzvali k řízení děkovačky. Po jejím konci si Kúdela sundal dres a hodil ho mezi diváky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: