Hlavní obsah

Kanadský uragán smetl Čechy! Kapitán v klíčovém boji litoval začátku

Věřili, že horkého adepta na zlato zaskočí a skolí. Jenže start do pondělního čtvrtfinále mistrovství světa byl pro české hokejisty do 18 let jako ze zlého snu. Od svých vrstevníků z Kanady inkasovali čtyři góly z prvních šesti střel na branku a výsledkem pak byl konečný debakl 3:10.

Foto: iihf.com

Do branky se během čtvrtfinále MS hráčů do 18 let dostali oba čeští brankáři - Suchánek i Šatný. Kanada jim dohromady nasázela deset gólů.

Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

Deficit už čeští mladíci v dalším průběhu doháněli marně. Do sítě padalo zámořským borcům v úvodu prakticky všechno. Po necelých sedmi minutách vedli už 3:0, přitom první dvě minuty se téměř nedostali do soupeřova obranného pásma.

„První tři čtyři góly nás stály zápas, těžko se potom vrací do utkání. V hlavě to je, ač si to nechceme připustit," citoval web hokej.cz kapitána Jakuba Šedivého, jenž zaujal místo v elitní obranné dvojici místo zraněné opory Davida Jiříčka, který se zafačovanou rukou usedl na tribunu vedle dalšího maroda Hamary. „Trenéři nás na Kanadu dobře nachystali. Věděli jsme, co bude hrát. Začátek jsme si ale takhle určitě nepředstavovali," povzdechl si útočník Jakub Kos.

Přesto se Češi rvali dál, nic nevzdávali a hráli aktivně. Za stavu 2:5 měli k dispozici dvě početní výhody, v nichž soka mačkali. Pajerovu tutovku ovšem zastavil lapačkou Gaudreau, jenž předvedl klíčový zákrok. Češi se v tu chvíli nadechovali, třetí gól by jim nalil krev do žil a zároveň nahlodal kanadské sebevědomí. „Ve druhé třetině jsme hráli svůj hokej, který jsme chtěli. A prvních sedm minut ve třetí třetině jsme taky netahali za kratší konec," připomněl Šedivý.

Kanaďané však byli na rozdíl od českého týmu v koncovce důraznější, neskutečně efektivní, nemilosrdně trestali chyby. Češi tak po utkání kousali v kabině desetibrankový příděl a trpký konec turnaje. Do něj sice vstoupili výhrou nad Němci, výtečně se na ledě prezentovali proti USA (porážka 1:2 v nájezdech) i Finsku (prohra 5:6). Poslední dva debakly s Ruskem 1:11 a Kanadou 3:10 ale dojem z vystoupení mužstva na šampionátu v Texasu notně kazí.

Stejně jako před dvěma lety ve Švédsku nepronikli čeští mladíci do semifinále MS, na medaili čekají už od roku 2014, kdy ve Finsku brali stříbro.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
Košer