Hlavní obsah

Netscher po necelých dvou letech končí jako šéftrenér atletů

Praha

Jan Netscher po necelých dvou letech na vlastní žádost odchází z pozice šéftrenéra Českého atletického svazu (ČAS), v níž nahradil v září 2019 Tomáše Dvořáka. Kvůli loňské sezoně poznamenané koronavirem v této pozici absolvoval jen dvě vrcholné seniorské akce - mistrovství světa v Dauhá 2019 a letošní halové mistrovství Evropy v Toruni.

Foto: Ivana Roháčková

Jan Netscher v roli šéftrenéra českých atletů skončil.

Článek

O jeho odchodu necelé tři měsíce před plánovaným začátkem olympijských her v Tokiu informoval svaz v tiskové zprávě. "Děkuji Honzovi za činnost, kterou pro svaz vykonal. Rád bych v novém volebním období dal celému sportovnímu úseku novou strukturu a impulz tak, abychom nastartovali výkonnostní růst do budoucna," uvedl nedávno znovu zvolený předseda ČAS Libor Varhaník.

Netscherovu funkci dočasně převezme Pavel Sluka, jenž byl jmenován do nové pozice vedoucího sportovního úseku ČAS. Koordinací trenérské rady, která je poradním orgánem šéftrenéra, byl pověřen trenér a světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný. "Je pro mě výzvou podílet se na přípravách nové koncepce práce s reprezentací, jsem připraven dát k dispozici své trenérské znalosti a zkušenosti v atletice," poznamenal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Železný na letišti Václava Havla před odletem na atletické mistrovství světa.

Na pozici šéftrenéra svaz vypíše výběrové řízení. Jeho výsledek by měl být jasný po skončení letní atletické sezony.

Reklama