Hlavní obsah

Sparta si nesmí myslet, že by nás mohla porazit, halasil Masopust, na kterého čeká páté pohárové finále

Stává se z něho rekordman. Vždyť na Lukáše Masopusta čeká za dva týdny v Plzni už páté finále domácího poháru. Slavii k němu dopomohl ve středeční semifinálové partii na Letné parádní akcí, kdy si vychutnal Vitíka i Sáčka, aby vzápětí naservíroval Kuchtovi přihrávku, kterou nešlo pohrdnout. Vždyť na nejlepšího ligového střelce zívala prázdná brána... „Úžasná akce. Tohle on umí prostě fantasticky,“ vychvaloval Jan Kuchta svého slávistického parťáka poté, co po osmi minutách druhé půle definitivně skolil odvěkého sparťanského rivala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Jan Kuchta a Lukáš Masopust oslavují gól na 3:0

Článek

"Pak už jsme byli v naprostém klidu," připomínal Kuchta po své druhé pohárové trefě, díky níž vedla Slavia už 3:0, a o jejím postupu do finále MOL Cupu nebylo pochyb.

A o pokračování slávistické série v klání se Spartou také ne. Sešívaní jí zase uštědřili lekci, opět ji nechali jen dlouze vzpomínat na doby, kdy měla navrch ona.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný trenér Sparty Praha Pavel Vrba.

Čtrnáct utkání v řadě už totiž Sparta nepoznala, jak chutná výhra nad odvěkým rivalem. „Zápasy se Spartou musíme zvládat stále. Nesmíme jí dát příležitost si myslet, že by nás mohla také porazit," vykládal rozradostnělý Masopust po semifinálové výhře.

Samozřejmě už přitom natěšený na tažení na Plzeň, kde se hraje 20. května pohárové finále.

Pro Masopusta už páté, v němž bude účinkovat. Tři skončila nezdarem, teprve před dvěma lety v Olomouci v duelu s ostravským Baníkem finálové prokletí zlomil a se Slavií se dočkal prvního triumfu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie po gólu v síti Sparty během semifinále MOL Cupu. Radují se Lukáš Masopust s Janem Kuchtou, na kolenou sparťan Srdjan Plavšič.

„Konečně, už nejsem expert na druhá místa," zářil na Hané, kde mimochodem k pohárovému triumfu znamenajícímu slastné double přispěl gólem.

Na Letné se ve středečním semifinále se Spartou musel spokojit „jen" s asistencí. „Chutná ještě o něco víc než gól," přiznával po Kuchtových slovech díků.

Aby také Kuchta neděkoval, když šlo o první branky, které Spartě vstřelil.

„Moje první dva góly v derby, navíc ještě na Spartě. Je to obrovské vítězství, takže vůbec neřeším, že se tyhle branky nepočítají do soutěže o krále střelců. Hlavně chci pomoct mančaftu a kluci mi to vracejí," pochvaloval si Kuchta vítěznou partii se Spartou.

V letošní sezoně už třetí. V lize vyhrála Slavia 3:0 a 2:0, ve středu přidala v derby s pořadovým číslem 299 další tříbrankovou výhru.

„Byl to jeden z cílů, kterých chceme v sezoně dosáhnout, abychom si sáhli na double. Navíc jsme vyhráli na půdě soupeře a potvrdili formu z předešlého ligového zápasu s Plzní," věří Kuchta, že stoupající formu potvrdí Slavia za dva týdny i na západě Čech a vytoužené double získá.

Reklama

Související témata: