Hlavní obsah

Příbram přišla v bláznivé přestřelce v Plzni o kapitána! Rameno nešlo nahodit ani v kabině

Byl na svůj tým pyšný. Jak by také ne, fotbalisté Příbrami totiž dokázali remizovat na půdě Plzně. Velký favorit sice dokázal třemi góly smazat dvoubrankové manko Středočechů, ti ale v nastavení dokázali Zorvanem odpovědět a odvézt si z Doosan Areny bod. Bláznivý duel skončil 3:3. „Je škoda, že jsme nevyhráli, ale jsme pokorní, bod bereme," prohlásil kouč Jozef Valachovič.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Příbramští fotbalisté se radují z gólu.

Článek

Čekal jste, že v Plzni budete bodovat?

Především musím říct, že šlo o výborný zápas. Jsem rád, že jsme k tomu přispěli. Jsem na tým pyšný, kluci se nebáli hrát. Nestříleli jsme předtím moc gólů, je tedy velká škoda, že když jsme dali tři, nevyhráli jsme. Ale vezeme si bod, ceníme si ho.

Za stavu 2:2 běžel sám na branku Lubega, jenže neproměnil. Budete mu to vyčítat?

V kabině jsem pochválil všechny hráče. Lubega pracoval stejně dobře jako ostatní. Ano, šel sám na bránu, ale předtím naběhal několik kilometrů. Stoper Kaša ho dostihl, neměl už klid na zakončení.

V závěru prvního poločasu, po brance plzeňského Beauguela na 1:2 jste se rozčiloval Proč?

Vytočil mě gól. I to, že jsme ho dostali v páté minutě nastavení. Navíc ze standardky. Pokud nás takový soupeř vybaguje, ok. Ale standardky si musíme pohlídat. Neudržel jsem emoce, dostal jsem zaslouženě žlutou kartu.

Je pouze shoda okolností, že jste gólem v závěru nastavení obrali Slavii a Plzeň. Navíc oba zápasy skončily 3:3...

Je cenné, že jsme stejný příběh dokázali odehrát dvakrát proti velkým favoritům. V Plzni jsme chtěli být aktivní, nezaparkovali jsme autobus. Jsem na tým hrdý.

Víc se vám daří venku než doma. Proč?

Nevím. Kdybych věděl, nepoměr bychom odstranili. Musíme se teď připravit na poslední tři kola, na záchranu máme pořád šanci.

V závěru se nepříjemně zranil váš kapitán Tregler. Jak to s ním vypadá?

Měl vykloubené rameno, ani v kabině mu ho nemohli nahodit. Bude muset podstoupit zákrok v nemocnici.

Reklama

Související témata: