Hlavní obsah

Karviná - Slovácko 0:2Fotbalisté Slovácka vyhráli v Karviné a upevnili si čtvrté místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Daníček (penalta) 0 : 1
84. Petržela 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka vyhráli v 31. ligovém kole v Karviné 2:0 díky gólům Vlastimila Daníčka z penalty a Milana Petržely. Tým z Uherského Hradiště porazil slezského soupeře v nejvyšší soutěži pošesté za sebou stejným výsledkem. Slovácko si upevnilo čtvrtou příčku a vzdálilo se svým konkurentům o místa v pohárové Evropě Plzni a Liberci. Karviná prohrála třetí z posledních čtyř kol a zůstala v tabulce dvanáctá, ale už mimo sestupové ohrožení.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Radost hráčů Slovácka v utkání 31. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Slovácko prohrálo čtyři z pěti posledních ligových zápasů, ale dnes začalo drtivým náporem a deset minut prakticky nepustilo domácí za polovinu hřiště. Vytěžilo z toho čtyři rohové kopy, první velkou šanci i penaltu. Signál dal hned v úvodu Hofmann, když po Divíškově centru protáhl hlavičkou brankáře Ciupu.

V desáté minutě stopeři Santos a Šindelář v šestnáctce doslova zalehli nabíhajícího Klimenta a tým z Uherského Hradiště dostal potřinácté v sezoně šanci zahrát pokutový kop. Tolik penalt nikdo jiný na kontě nemá a všechny skončily gólem. Zkušený exekutor Daníček se ani při svém sedmém pokusu nemýlil a s jistotou poslal míč pod břevno.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Lukáš Sadílek ze Slovácka a Michal Papadopulos z Karviné.

Inkasovaný gól domácí probudil a vyrovnali alespoň obraz hry, když už ne skóre. Blíž ke změně výsledku měli ale znovu hosté. Tři minuty před přestávkou ukončil závar před vlastní brankou až Papadopulos, který vykopl míč z brankové čáry.

Trenér domácích Jozef Weber reagoval o přestávce dvojnásobným střídáním a zvláště Brazilec Tavares hru oživil. Hned po restartu měla Karviná velkou šanci. Čmelíkovu střelu brankář Bajza jen lehce tečoval, ale to stačilo, aby na něj dobíhající Papadopulos nedosáhl.

Hosté se na rozdíl od prvního poločasu nechali zatlačit a spoléhali jen na brejky. Při jednom z nich nebezpečně vypálil z dálky Navrátil, ale brankář Ciupa si poradil a to i s následnou Klimentovou dorážkou z úhlu.

Karviná na vyrovnání nedosáhla a jen se štěstím přežila bez úhony další šance hostí. Petržela byl sám před brankářem a při Jurečkově střele domácí zachránila tyč. Šest minut před koncem ale zkušený Petržela druhou nabídku nepromarnil a načal druhou padesátku svých ligových gólů. Slovácko udrželo s Karvinou ligovou nulu v devátém z deseti utkání.

Karviná - Slovácko 0:2 (0:1)
31. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - 1. FC Slovácko 0:2 (0:1)
Branky: 11. Daníček z pen., 84. Petržela. Rozhodčí: Pechanec - Hock, Leška - Proske (video). ŽK: Mikuš, Čmelík - Divíšek. Diváci: 287 (omezený počet).
Sestavy:
Karviná: Ciupa - Mikuš, Šindelář (46. Tavares), Santos, Bartošák - Smrž (70. Haša), Mangabeira - Čmelík, Qose (46. Jursa), Herc - Papadopulos. Trenér: Weber.
Slovácko: Bajza - Tomič (77. Srubek), Hofmann, Kadlec, Divíšek - Daníček, Mareček (68. Šimko) - Petržela (89. Rezek), Sadílek, Navrátil (77. Jurečka) - Kliment (76. Cicilia). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: